Redacția StartupCafe.ro

Analist crypto: Prețul Bitcoin continuă să scadă. La ce nivel a ajuns marți, 9 iulie 2024

crypto-btc

Prețul Bitcoin a tot fost în scădere în ultima vreme, atingând săptămâna trecută cel mai mic nivel de la sfârșitul lunii februarie, potrivit unui analist crypto.

Prețul BTC, cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu 11% săptămâna trecută și a atins cel mai mic nivel de la sfârșitul lunii februarie, pe fondul temerilor legate de rambursarea creditorilor de către fosta bursă cripto Mt.Gox, susține Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Totuși, marți după-amiaza, la ora transmiterii acestei știri, BTC se tranzacționa la un preț de 57.356 de dolari, potrivit datelor de pe Coinmarketcap, în creștere de 0,48% față de ziua anterioară. Maximul zilei s-a înregistrat în jurul orei 11.45, ora României, când prețul BTC a ajuns la 57.821 dolari.

Amintim că Bitcoin a ajuns la un preț maxim istoric, de peste 73.750 dolari, pe 14 martie 2024.

„Așteptăm să vedem dacă scăderea continuă sau dacă investitorii consideră că aceasta este o oportunitate de a „cumpăra scăderea”, având în vedere datele economice recente din SUA care indică o probabilitate tot mai mare de scădere a ratelor dobânzilor și de relaxare a condițiilor financiare în viitorul apropiat”, susține acum analistul eToro.

Ce mai arată analiza:

„Vineri, administratorul judiciar pentru falimentul Mt.Gox a declarat că a început să ramburseze creditorilor sumele de bitcoin și bitcoin cash recuperate. Se așteaptă ca active în valoare totală de 9 miliarde de dolari să fie returnate creditorilor până la sfârșitul anului.

Pe lângă Mt.Gox, recentele tranzacții cu bitcoin investigate de Biroul Federal de Poliție Criminală din Germania, Bundeskriminalamt (BKA), provoacă, de asemenea, agitație pe piața cripto. În ianuarie, s-a raportat că BKA a confiscat aproape 50.000 de bitcoin de la operatorii Movie2k, un site de piratare a filmelor care a fost închis în 2013.

Datele on-chain de la Arkham Intelligence arată că, de la jumătatea lunii iunie, adresa BKA asociată care deține bitcoin confiscate indică peste 25.000 de bitcoin mutate la alte adrese BKA, precum și schimburi cripto, cum ar fi Coinbase, Kraken și Bitstamp. Acest lucru sugerează că bitcoin-ul confiscat ar putea fi vândut deja, dacă nu va fi vândut în curând.

ETF-urile Bitcoin de tip spot înregistrează cea mai mare infuzie de capital de la începutul lunii iunie

ETF-urile Bitcoin de tip spot din SUA au înregistrat intrări nete de peste 140 de milioane de dolari vineri, cea mai mare infuzie de capital net pe zi de la începutul lunii iunie, ceea ce sugerează că investitorii instituționali „cumpără scăderea”.

Bitcoin a scăzut la 53.500 de dolari vineri, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii februarie (n.r. conform eToro).

Marea majoritate a intrărilor s-au înregistrat la FBTC al Fidelity, cu puțin peste 117 milioane de dolari. Bitwise's BITB, VanEck's HODL și ARK/21Shares ARKB au înregistrat intrări de 30,2 milioane de dolari, 12,8 milioane de dolari și, respectiv, 11,3 milioane de dolari. Grayscale's GBTC a înregistrat retrageri de 28,6 milioane de dolari.

Interesant este că IBIT al BlackRock nu a înregistrat nici infuzii de capital, nici retrageri vineri. Cu toate acestea, rămâne în continuare cel mai mare ETF Bitcoin de tip spot din SUA, cu peste 17 miliarde de dolari în AUM.

Chainlink anunță colaborarea cu Fidelity International și Sygnum pentru a aduce date NAV pe blockchain

Rețeaua descentralizată de oracole bazate pe blockchain, Chainlink a anunțat săptămâna trecută o colaborare cu Fidelity International și banca de active digitale Sygnum pentru a aduce datele privind valoarea netă a activelor (NAV) pe blockchain.

Valoarea netă a activelor este valoarea activelor unui fond de investiții minus pasivele. Prin aducerea datelor NAV pe blockchain, acestea devin accesibile în timp real, spre deosebire de metodele existente care, de obicei, actualizează NAV după fiecare zi de tranzacționare.

Colaborarea oferă transparență și accesibilitate în ceea ce privește datele esențiale privind activele pentru reprezentarea recent emisă de Sygnum pe blockchain a unităților din Fondul de lichiditate instituțională de 6,9 miliarde de dolari al Fidelity International, în cadrul căreia a tokenizat 50 de milioane de dolari din rezervele de trezorerie Matter Labs pe blockchain-ul zkSync.

Metaplanet cumpără bitcoin în valoare de încă 400 de milioane de yeni (2,3 milioane de dolari)

Compania japoneză cotată la bursă Metaplanet a cumpărat încă 42.266 bitcoin, aproximativ 400 milioane yeni (2,3 milioane de dolari).

Cea mai recentă achiziție ridică acum deținerile lor totale la 203.734 bitcoin (11.640.000 de dolari).

Mișcarea ar putea fi văzută ca bullish, pe măsură ce tot mai multe companii publice se angajează la o strategie pe termen lung de cumpărare și deținere a bitcoin ca un activ de rezervă”, susține analistul eToro.

Parallax

Vizualizari
813
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.59
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.08

expertise: 0.07

rating: 1.59

Articole publicate : 1, 176
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri