Denisa Crăciun

Allview și-a majorat capitalul social. 5 acțiuni gratuite la fiecare acțiune deținută

Thumbnail

Acționarii companiei brașovene Visual Fan SA (Allview), listată la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul ALW, au aprobat majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acțiuni ce urmează să fie alocate în mod gratuit către acționarii societății înregistrați la data de 9 februarie 2022.

Visual Fan SA, care vinde, sub brandul propriu Allview, televizoare, telefoane și alte gadget-uri produse în China, spune că cele 5.555.500 de acţiuni gratuite vor fi emise la valoarea nominală şi vor fi plătite din rezervele companiei.

„Acţionarii au votat cu un procent de 90% din numărul total de voturi deținute de acționarii prezenți în Adunare, aprobarea majorării capitalului social emis al societăţii de la 111.110 RON la nivelul de 666.660 RON prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acțiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune. Acțiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acționarilor societății înregistrați în registrul acţionarilor la data de 09.02.2022 stabilită ca dată de înregistrare. Raportul de subscriere este de 5 (cinci) acțiuni nou emise Ia 1 (una) acțiune deținută la data de înregistrare. Majorarea capitalului social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii”, notează raportul companiei publicat la Bursa de Valori București.

Acţiunile ALW se tranzacţionau la data de 12 octombrie 2021, la valoarea de 130,5 lei, compania înregistrând o capitalizare de aproximativ 145 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă transmis joi StartupCafe.ro.

Începând cu 11 octombrie 2021, acțiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice BET-AeRO, alături de încă alte 19 companii reprezentative de pe această piaţă, selectate pe baza unor criterii cantitative, precum: lichiditate, capitalizare și free-float.

În septembrie 2021, compania a preluat 51% dintr-o firmă românească ce distribuie electronice sub marca  Akai.

Parallax

Vizualizari
471
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri