Claudiu Zamfir

Metoda Allview de a atrage și loializa investitori pe bursa de la București

Thumbnail

Compania brașoveană Visual Fan SA, care vinde electronice aduse din China, sub brandul propriu Allview, vrea să atragă și să loializeze investitori pe Bursa de Valori București (BVB), printr-o metodă anunțată marți de fondatorul Lucian Peticilă.

Allview  (ALV) le propune acționarilor o majorare a capitalului social și le oferă 5 acțiuni gratuite pentru fiecare acțiune deținută.

Potrivit companiei, toți acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor la data de înregistrare propusă în convocator, ar urma să primească, pentru fiecare acțiune, alte 5 acțiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei și urmează să dețină 6 acțiuni în locul uneia deținute inițial.

Propunerea administratorului unic al societății, Lucian Peticilă, va fi supusă aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), din 12 octombrie.

Allview spune că acestă mișcare „se înscrie în strategia companiei de a derula operațiuni recurente de majorare de capital prin intermediul Bursei, atât prin aport, cât și prin distribuții de acțiuni gratuite”.

Acestea urmează să condusă „atât la creșterea free-floatului și la susținerea dezvoltării companiei, cât și la asigurarea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori”, mai afirmă compania brașoveană.

„Pentru a putea beneficia deplin de mecanismele pieței de capital, orice companie are nevoie de investitori motivați, care au încredere că planurile de creștere vor duce la sporirea valorii plasamentelor lor. Prin urmare, ne propunem ca această mărire de capital cu acțiuni gratuite să fie prima etapă dintr-un program de recompensare a încrederii și loializare a investitorilor, pentru susținerea obiectivelor de dezvoltare asumate de Allview. Intenția noastră este să efectuăm măriri de capital, în fiecare an, dar vom modela acest program în funcție de rezultatele financiare anuale și de oportunitățile de dezvoltare identificate în piață” a declarat Lucian Peticilă, CEO și fondator al Visual Fan SA.

„Sunt convins că recompensarea investitorilor, prin distribuții de acțiuni gratuite, alături înregistrarea de performanțele financiare în creștere pot mări interesul față de compania noastră, asigurându-ne un capital financiar și de încredere pentru îndeplinirea planurilor ambițioase de dezvoltare pe care le avem pentru perioada următoare” a mai spus el, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Pentru perioada 2021-2022, Allview are în pregătire preluarea altor companii și deschiderea unor noi linii de business. Cele două direcții de dezvoltare vor genera o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a profitului, la finele anului viitor.

În primul semestru al anului 2021, Allview a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei), din vânzarea de dispozitive electronice, segmentul care reprezintă activitățile de bază ale companiei. Creșterea față de primul selectru al anului  2020 a fost de peste 55%. În ceea ce privește profitul net din semestru anterior, acesta a urcat la 972.000 de euro (4,78 milioane lei), în creștere cu 62,74% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Parallax

Vizualizari
246
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Andrei
Andronic
O miscare de marketing financiar f inteligenta din partea Allview. Istoricul inexistent pe piata actiunilor pentru brand-ul Allview face ca aceste actiuni sa fie nu numai binevenite, ci aproape mandatorii. Este o strategie f buna de a atrage si a fideliza investitorii pe care sincer eu nu am mai vazut-o la alte companii. Sunt isteti brasovenii nostri!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri