Claudiu Zamfir

Achiziție pe piața telecom românească: afaceri de 16 milioane EUR

tranzactie-Cammeraydave -Dreamstime

O importantă achiziție se pregătește pe piața românească de telecomunicații: firma Cloudsys Telecom S.R.L. vrea să cumpere Ines Group S.R.L., într-o tranzacție care ajunge la o dimensiune de 16 milioane de euro, cifră de afaceri combinată.

Pentru a se putea realiza, tranzacția are nevoie să fie autorizată de Consiliul Concurenței, care o analizează în acest moment.

Potențialul cumpărător, Cloudsys Telecom SRL, furnizează în România servicii de comunicații electronice, fiind autorizată să furnizeze rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată, servicii de telefonie destinate publicului, servicii de linii închiriate, servicii de transmisiuni de date și servicii de acces la internet.

Cloudsys se numea inițial Idilis și era controlata de omul de afaceri Alexandru Ghiță, fratele mai celebrului Sebastian Ghiță. În anul 2019, compania a fost cumpărată de o firmă de software, Enjoy Smart Solutions. Aceasta era, la rândul ei controlată de Ecoprod Parc Industrial SRL Ploiești,  deținută de Alexandru-Ioan Gradea – 99% și Mobil Net Systems – 1%, potrivit Profit.ro.

De partea cealaltă, firma care ar urma să fie cumpărată de Cloudsys,  Ines Group SRL, furnizează în România servicii de comunicații electronice. Ines este autorizată să furnizeze rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată și servicii de telefonie destinate publicului, servicii de linii închiriate, servicii de transmisiuni de date și servicii de acces la internet, servicii de retransmisie a serviciilor de programe media audiovizuale liniare către utilizatorii finali și alte servicii de comunicații electronice.

Ines Group este deținută de omul de afaceri Silviu Sabău, care activează și în domeniul imobiliar.

Ines a făcut, în 2021, o cifră de afaceri de 21,2 milioane de lei, iar cumpărătorul, Cloudsys Telecom, a realizat 61,6 milioane de lei. Rezultă, așadar, o cifră de afaceri combinată de 82,8 milioane de lei (16,7 milioane euro).

De asemenea, Ines a ieșit, anul trecut, cu profit de 1 milion de lei, cu 63 de angajați, iar cumpărătorul, Cloudsys, a scos profit de 11,2 milioane de lei cu numai 5 salariați, conform datelor oficiale raportate la Finanțe.

Parallax

Vizualizari
1078
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri