Claudiu Zamfir

Achiziție de 19,7 miliarde dolari în IT: Microsoft cumpără o firmă de AI

Thumbnail

UPDATE. Achiziție gigantică în IT-ul mondial: colosul american Microsoft a anunțatat luni că va cumpăra compania IT Nuance, axată pe inteligență artificială, într-o tranzacție care se ridică la 19,7 miliarde de dolari.

Tranzacția are loc integral în acțiuni și urmează să se finalizeze după toate aprobările necesare. Suma cuprinde și o datorie netă a Nuance. Prin această achiziție, Microsoft vrea să-și dezvolte business-ul de tehnologii pentru sectorul de sănătate și software pentru companii.

Inițial, surse citate de Bloomberg și Reuters au spus că în negoceri era o sumă de 16 miliarde de dolari, însă până la urmă Microsoft a anunțat chiar un preț mai mare pentru tranzacție.

Microsoft spune că prin achiziția anunțată luni face „un pas decisiv pentru a aborda

Nuance este o companie IT fondată în anul 1992 la Burlington, la marginea orașului Boston, statul american Massachusetts. Firma este specializată în inteligență artificială, recunoaștere de voce și procesare a limbajului natural (NLP-natural language processing).

Nuance este cunoscută mai ales pentru rolul important pe care l-a avut în dezvoltarea Siri, asistentul vocal folosit de Apple pe dispozitivele iPhone și iPad.

Compania este listată la bursa Nasdaq.

Parallax

Vizualizari
535
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri