Claudiu Zamfir

Achiziție pe piața materialelor de construcții: un comerciant cumpără un producător

Thumbnail

O firmă românească ce produce materiale de construcții, care a avut în anul 2021 profit de peste 1 milion de euro, urmează să fie cumpărată de un grup de companii din zona de comerț și distribuție pe acest sector.
 
Doi oameni de afaceri, Florin Sandu Andrei și Ionuț Rotaru, urmează să achiziționeze compania Opal Technologies S.R.L., care are ca principal obiect de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții. Firma bucureșteană a făcutanul trecut vânzări de 102 milioane de lei (peste 20 milioane euro) și profit de 5,8 milioane de lei (aproape 1,2 milioane euro), cu 102 salariați.

Florin Sandu Andrei, unul dintre cumpărători, deține Grupul Andrei, cu activități în principal în zona de comerț și distribuție de materiale de construcții și articole de bricolaj.

Astfel, în grupul de firme al cumpărătorului sunt cuprinse societăți care se ocupă cu distribuția și comercializarea produselor petrochimice (Solexim Polymer S.R.L.), importul și distribuția de materii prime și materiale auxiliare pentru industria prelucrării maselor plastice și comercializarea de materiale de construcții (Accendis Trading S.R.L.), comerț  online (Kembico Trading S.R.L.), consultanță (Snaf Development S.R.L.) și comercializarea de produse chimice pentru industria prelucrării maselor plastice (Vertigo Solutions S.R.L.).

De aceea, tranzacția are nevoie și de avizul Consiliului Concurenței. „Autoritatea de concurenţă va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege” - a precizat instituția, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
6231
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri