Denisa Crăciun

Achiziție în IT: Gigantul american Cisco dă 28 miliarde dolari pe o companie de securitate cibernetică

Cisco

Gigantul american de tehnologie Cisco achiziționează cu 28 miliarde dolari o companie de securitate cibernetică, potrivit unui anunț făcut joi.

Cisco, prezent și în România, a ajuns la un acord pentru a prelua compania de securitate cibernetică Splunk, pentru suma de 28 miliarde dolari (157 dolari per acțiune), conform unui comunicat de presă

Când achiziția va fi finalizată, directorul general (CEO) al Splunk, Gary Steele, se va alătura echipei de conducere a Cisco. 

„Suntem entuziasmați să aducem Cisco și Splunk împreună. Resursele noastre combinate vor conduce următoarea generație de securitate bazată pe inteligență artificială”, a declarat Chuck Robbins, președinte și CEO al Cisco.

Achiziția, printre cele mai mari făcute de Cisco, s-ar putea finaliza în 2024, dar are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare și a acționarilor Splunk.

Cele două companii pare că au ajuns acum la un acord după ce, potrivit Reuters, în 2022, Cisco s-a oferit să cumpere Splunk pentru suma de 20 miliarde dolari. 

Splunk, o companie de securitate cibernetică fondată în 2003, ajută alte companii să își monitorizeze și să analizeze datele pentru a reduce riscul de hack-uri și pentru a rezolva problemele tehnice mai rapid, arată CNBC. De cealaltă parte, Cisco produce și vinde echipamente telecom și de rețele.

În 2023, Cisco a mai făcut patru achiziții. Gigantul american a cumpărat Armorblox, o platformă de detectare a amenințărilor; Oort, care se ocupă de gestionarea identității, și Valtix și Lightspin, ambele de securitate în cloud, mai arată sursa citată. 

Cisco, listată pe bursa americană Nasdaq (CSCO), este o companie fondată în 1984, în San Francisco, California, de Leonard Bosack și Sandra Lerner. În 2022, Cisco avea la nivel global peste 83.000 de angajați, conform unui raport. În România, în același an, Cisco avea 46 de angajați, cu o cifră de afaceri de peste 81 milioane lei, profit de 4,2 milioane lei și datorii de 13,6 milioane lei. 

Parallax

Vizualizari
955
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri