Claudiu Zamfir

Achiziție pe piața românească de cabinete de radiografii dentare

Thumbnail

Rețeaua de imagistică dentară si maxilo-facială DigiRay, fondată la Zalău, a cumpărat clinicile Dental Scan din București intrând astfel pe piața din Capitală cu alte două unități.

DigiRay este o retea de clinici de imagistică dentară si maxilo-facială fondată, în anul 2011, de medicul Cristian Pop (foto). La finalul 2020, DigiRay a atras ca investitor fondul de investiții Black Sea Fund, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni. În prezent, compania are o rețea de 14 clinici în Zalău, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj, Târgu-Mureș, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Craiova, Constanța si Bucuresti. De asemenea, compania are un laborator de tehnică dentară în Cluj-Napoca.

Achiziția Dental Scan, companie care are două clinici în București (în zonele Floreasca și Obor), face parte din strategia de extindere a DigiRay în toate orașele României care au peste 40.000 de locuitori.

Această achiziție consolidează poziția DigiRay pe piața din București, o piață extrem de importantă pentru noi în care ne doream de mai multi ani să ajungem. De asemenea, suntem în discuții cu încă două companii și sperăm să finalizăm și aceste tranzacții cât de curând. Avem obiective mari de creștere până la finalul anului, dar și pentru 2022, susținerea Black Sea Fund fiind una esențială pentru extinderea companiei”, afirmă Cristian Pop, fondator și CEO al DigiRay.

DigiRay va deschide încă 7 unități, până la sfârșitul lui decembrie, în Botoșani, Suceava, Galați, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Pitești. Reteaua ar putea încheia anul cu între 21 și 26 de unități, numărul variind în funcție de momentul finalizarii tranzactiei cu cele două clinici Dental Scan și alte două tranzacții care ar putea fi încheiate tot în 2021 pentru București și Cluj-Napoca.

DigiRay este o companie care a crescut foarte mult anul acesta și va menține acest ritm accelerat și în 2022. Dacă anul acesta rețeaua lor se mărește cu aproximativ zece clinici, anul viitor vor să se extindă cu 15 unități, dezvoltarea urmând să fie atât organică cât și prin achiziții. De asemenea, din octombrie și-au depășit targetul de profit operational, ceea ce ne reconfirmă încrederea pe care le-am acordat-o în urmă cu un an”, declară Matei Păun, cofondator Black Sea Fund, fond de investiții care deține pachetul majoritar de acțiuni al DigiRay.

Black Sea Fund este un fond de investiții fondat în 2018 de către Arin Ion, Matei Păun, Cornel Fumea și Adrian Vasile. Fondul are un buget de 43 de milioane de euro, iar până acum a investit în companiile Intermedio General Group SA (Theta), Clinica Dentară SA (DigiRay) și D-Toys. Black Sea Fund este interesat în special de companii de marime medie, iar investiția per companie este între trei - opt milioane de euro.

 

Parallax

Vizualizari
419
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri