Denisa Crăciun

Accident Tesla în China: viitorul mașinii autonome și etica tehnologiei

Thumbnail

Tesla, compania de mașini electrice a lui Elon Musk, a anunțat duminica trecută că va ajuta poliția chineză să investigheze un accident în care a fost implicată una dintre mașinile sale Model Y, potrivit Reuters.

Pe 5 noiembrie, două persoane au murit și alte trei au fost rănite după ce un șofer din Guangdong, China a pierdut controlul mașinii sale Tesla. 

Cauza accidentului nu a fost identificată de poliție, însă o rudă a șoferului ar fi spus că acesta a avut probleme cu pedala de frână când a vrut să parcheze mașina în fața magazinului familiei sale. 

Acum, Tesla spune că poliția caută o agenție de evaluare pentru a clarifica situația și pentru a descoperi adevărul din spatele acestui accident, drept urmare producătorul de vehicule electrice va „oferi în mod activ orice asistență necesară”, a spus Tesla pentru Reuters. 

Până acum, datele preluate de la mașină ar arăta că pedala de frână nu a fost aplicată înainte de accident, iar videoclipuri cu autovehiculul arată că luminile de frână erau stinse, conform Bloomberg care citează un comunicat de presă al Tesla. 

În schimb, accelerația a fost „foarte puternică” înaintea accidentului.

China este a doua cea mai mare piață a Tesla. Producătorul de mașini electrice s-a mai confruntat de-a lungul timpului cu acuzații de defecțiune la sistemul său de frânare. 

Parallax

Vizualizari
434
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri