Denisa Crăciun

Acceleratorul american Y Combinator va investi acum 500.000 dolari în startup-urile acceptate

Thumbnail

Acceleratorul de afaceri american Y Combinator, la care companii din întreaga lume, inclusiv România, au fost acceptate, a anunțat că a crescut investiția inițială în startup-uri.

Fiecare companie acceptată va primi 500.000 de dolari, iar banii vin în două forme diferite, a anunțat, luni, Y Combinator. Prima este tranzacția deja cunoscută la acceleratorul de afaceri american, adică o investiție de 125.000 de dolari pentru 7% din companie.

Acum, grupul va pune la dispoziție 375.000 de dolari în plus, bani care vor avea o clauză de tipul „Națiunea cea mai favorizată” (MFN), ceea ce înseamnă că Y Combinator oferă banii acum, iar condițiile sunt negociate cu viitorii investitori, a explicat compania.

Într-o postare pe blogul său, Y Combinator a spus că a vrut să ofere acest tip de tranzacție de mai mulți ani, iar anul 2021 a contribuit la acest lucru și care a adus 10 listări la bursă pentru companii în care a investit.

„Această sumă le va permite fondatorilor să se concentreze pe lansarea, construirea și scalarea companiei lor” și va elimina presiunea de a strânge fonduri, a transmis Y Combinator.

Fondat în anul 2005, acceleratorul de afaceri Y Combinator este considerat unul dintre cele mai prolifice din lume, de aici ieșind companii ca AirbnbDropbox Reddit, Coinbase sau Stripe, care au obținut astfel finanțările de început și au făcut primii pași în lumea business-ului tech.

Parallax

Vizualizari
245
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri