Denisa Crăciun

900 de angajați au fost concediați în SUA, pe Zoom. Acum va fi organizat un târg de joburi special pentru ei

Thumbnail

Directorul unei companii din SUA a concediat 900 de angajați în timpul unei ședințe pe Zoom. Acum va fi organizat un târg de locuri de muncă special pentru acești angajați, la care vor participa și recrutori de la companii mari, precum Microsoft și Robinhood, potrivit Business Insider.

Vishal Garg, CEO-ul Better.com, o companie de credite ipotecare online, le-a spus celor 900 de angajați că sunt disponibilizați într-un apel de 3 minute pe Zoom.

„Dacă ești în acest apel, faci parte din grupul ghionist care este concediat”, ar fi spus CEO-ul pe 1 decembrie, completând că angajații vor primi un e-mail de la departamentul Resurse Umane cu toate detaliile despre beneficii şi pachetul de compensaţii, potrivit CNN.

„Este a doua oară în cariera mea când fac asta şi nu vreau să fac asta. Ultima dată când am făcut-o, am plâns”, a spus Garg la întâlnirea online cu angajații.

Într-o postare pe blogul său, directorul general a spus că fluctuațiile de pe piață, performanța și productivitatea angajaților ar fi fost de vină pentru decizia de a-i concedia.

Compania a disponibilizat aproximativ 9% din forța de muncă, din aproape 10.000 de angajați.

La scurt timp, directorul general al Better.com și-a cerut scuze pentru modul în care a gestionat concedierea, într-o scrisoare, spune un fost angajat pentru TechCrunch.

„Nu am reușit să arăt nivelul adecvat de respect și apreciere pentru persoanele care au fost afectate (n.r. de disponibilizare) și pentru contribuțiile lor la Better. Îmi aparține decizia de a face disponibilizări, dar am făcut o greșeală în modul în care am comunicat-o. Și prin asta, v-am făcut de râs”, a spus Vishal Garg în scrisoarea sa către foștii angajați.

În plus, directorii de marketing, PR și comunicare au demisionat din companie, după ce povestea a fost făcută publică.

Pentru cei 900 de foști angajați Better.com, care au rămas fără job în pragul Crăciunului, va fi organizat un târg de locuri de muncă.

Una dintre angajatele concediate săptămâna trecută în timpul apelului pe Zoom, ajuns viral pe internet, colaborează cu grupuri locale pentru a organiza târgul și pentru a-i ajuta pe colegii săi să-și găsească posturi noi la alte companii.

Organizarea unui astfel de târg pentru foștii angajați ai Better.com era următorul pas, spune fostul director regional al companiei, Demi Knight Clark, și unul dintre liderii evenimentului.

„Avem companii cu care lucrăm și care caută cu disperare astfel de oameni. În acest moment, pe piața muncii nu prea ai 900 de oameni care să fie pregătiți să înceapă să lucreze”, a spus fostul director regional.

Allstate, Intercontinental Capital Group, Microsoft și Robinhood au confirmat că vor avea fiecare specialiști recrutori care vor participa la târgul privat de locuri de muncă, a susținut un purtător de cuvânt al orașului Charlotte (oraș din Carolina de Nord), pentru Business Insider.

Nu ar fi prima dată când CEO-ul companiei este protagonistul unor articole care detaliază atitudinea sa față de angajați.

În 2020, Forbes a publicat un mesaj trimis de Vishal Garg salariaților, de care era nemulțumit.

„Sunteți prea înceți. Sunteți niște delfini prostuți. Delfinii prostuți se agață în plase și sunt mâncați de rechini. Așa că terminați cu asta. Terminați chiar acum. Mă faceți de rușine”, ar fi scris el, într-un mail transmis angajaților, folosind majuscule.

Parallax

Vizualizari
284
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri