Claudiu Zamfir

50 de companii semifinaliste la programul BVB Arena 2024. Publicul poate vota 3 firme finaliste 

bursa-de-valori-bucuresti-bvb-dreamstime.jpg

Comitetul de Nominalizare BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului BVB Arena 2024, dintr-un total de 409 de nominalizări valide pe platforma Bursei de Valori București. 

Din 8 iulie până pe 31 iulie 2024, publicul va putea alege, prin vot pe www.bvbarena.ro, 3 dintre cele 15 companii românești finaliste ale ediției BVB Arena 2024, program derulat în parteneriat cu Banca Transilvania, BT Capital Partners și alți parteneri. 

Programul BVB Arena, derulat din 2017 de către Bursa de Valori București, a depășit 1.500 de companii înscrise în program. Fiecare ediție a atins noi recorduri în ceea ce privește interesul față de program, materializat în numărul tot mai mare al companiilor nominalizate. 

Cele 50 de companii semifinaliste BVB Arena 2024 sunt:

 1. Abund Berry
 2. Ivatherm
 3. Alezzi Beach Resort
 4. Lensa.ro
 5. Apemin Tușnad
 6. Mavericks Ads
 7. Astra Vagoane
 8. Mindit Services
 9. Autonom
 10. Misavan
 11. Barleta
 12. Moldovan Carmangerie
 13. Benvenuti
 14. Naturleg Organic Farming
 15. BlueSpace Technology
 16. Nomaad Container
 17. Bookzone
 18. Perla Harghitei
 19. Boromir
 20. Plasmaserv
 21. Christian Tour
 22. Plimob
 23. Cloudage IO
 24. Quartz Matrix
 25. Construcții Erbașu
 26. Qwerty Key
 27. Edus Platform
 28. Scandia Food
 29. Ellisium Center
 30. Siteclick
 31. Eturia
 32. Smart ID Dynamics
 33. evoMAG
 34. Sofiaman
 35. Ferma Cu Omenie
 36. TED`s Coffee
 37. Flip.ro
 38. Tema Energy
 39. French Revolution
 40. Top Resorts
 41. Golden Fish SRL
 42. Tradiții Din Natura
 43. Graphtec Design
 44. Transilvania Nuts
 45. Grupul de firme Safir
 46. Trend Furniture
 47. Iona Woman
 48. Tucano Coffee
 49. IT Genetics
 50. Yobi Manufacturing

„Ca în fiecare an, am așteptat cu nerăbdare selecția companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, încă o dată, valoarea pe care antreprenorii români o aduc pentru economia românească. În mod direct, prin produsele și serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, și indirect prin bunăstarea pe care o generează propriilor angajați și familiilor acestora. Fiecare companie parte a programului, încă din etapa de nominalizare, este de fapt câștigătoare, întrucât programul de mentorat BVB Arena le este destinat tuturor celor nominalizați”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București. 

„Avem deja câteva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni, iar rundele de finanțare s-au ridicat până aproape de 240 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.  

Votul publicului va trimite 3 companii direct în finala BVB Arena 2024, iar alte 12 vor fi alese de juriu

În prima etapă a proiectului BVB Arena, derulată în perioada 23 aprilie – 31 mai 2024, susținători ai programului, alături de Comitetul de Nominalizare, au propus peste 400 de companii românești prin intermediul platformei www.bvbarena.ro. Cele mai multe companii nominalizate sunt din comerț (17%), urmate de cele din sectorul IT&C (12%), industrie alimentară și prelucrătoare cu câte 11%, servicii cu 10% și, cu 7%, companii din domeniul construcțiilor. La nivelul distribuției geografice, București și Ilfov ocupă un procent cumulat de 37%, urmate de Cluj, Iași, Brașov, Bacău, Suceava, Constanța. În ceea ce privește segmentarea companiilor nominalizate, 81% sunt companii IMM, 9% Start-up-uri și 10% Corporate. 

Votul publicului va trimite direct în finala BVB Arena 2024 un număr de trei companii, în timp ce restul 12 vor fi alese de către Juriul BVB Arena, format din experți în diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste în ediția BVB Arena 2024 vor fi anunțate public în cadrul Galei de Premiere din toamnă. În perioada octombrie-noiembrie 2024 programul BVB Arena prevede o etapă de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, companii nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului. 

BVB Arena este un program al Bursei de Valori București, inițiat încă din 2017 sub numele de Made in Romania, dedicat identificării și promovării companiilor locale antreprenoriale de succes. Noul nume al programului – BVB Arena – anunțat odată cu lansarea ediției din acest an, plasează această inițiativă dedicată antreprenorilor români sub umbrela proiectelor BVB. 

Prin dezvoltarea platformei www.bvbarena.ro, Bursa de Valori București se poziționează ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români, alături de sectorul bancar. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanților și, în special, companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală. 

În cursul anului 2024, derularea proiectului este sprijinită de CEC Bank, alături de BRK Financial Group, European Bank for Reconstruction and Development, Banca Transilvania, BT Capital Partners,  Goldring,  Mazars, Romanian Business Leaders (RBL) și alți parteneri. 

Parallax

Vizualizari
103
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri