Denisa Crăciun

21 mai, Ziua Internațională a Ceaiului: Top cele mai căutate tipuri de ceai pe Google

Thumbnail

Cu ocazia Zilei Internaționale a Ceaiului, care va fi celebrată sâmbătă, 21 mai, la recomandarea Naţiunilor Unite, Google a realizat un top al celor mai căutate tipuri de ceai la nivel mondial în ultimele 12 luni. 

Fie că vorbim despre aromă, fie că îl bem rece sau cald, ceaiul pare să aibă rădăcini și o semnificație culturală mai ales în Asia, conform Google, care ne mai arată și ce informații caută oamenii pe internet atunci când vine vorba despre această băutură.

Top cele mai populare tipuri de ceai la nivel mondial

Assam, bubble tea sau ceai negru. Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, a doua după apă, astfel că e imposibil să nu găsești un sortiment potrivit pentru tine. Iată top 10 tipuri de ceai, cele mai căutate pe Google.

 1. Bubble tea (ceai cu perle de tapioca)
 2. Ceai verde
 3. Matcha
 4. Ceai negru
 5. Ceai cu lapte
 6. Kombucha
 7. Masala chai
 8. Ceai cu gheață
 9. Ceai de hibiscus
 10. Ceai de ghimbir

Alte informații despre ceai, conform Google:

 • Până în 2021 ceaiul verde a fost cel mai popular tip de ceai, așa cum reiese din căutările făcute de oameni pe Google. Apoi a apărut bubble tea care a devenit cel mai căutat tip de ceai din întreaga lume. Creșterea a fost remarcabilă, interesul pentru a căuta bubble tea s-a triplat în ultimii 5 ani, o creștere de 220% la nivel mondial.
 • Totodată, matcha a devenit al treilea cel mai popular tip de ceai din lme, după ce interesul de căutare a crescut cu 70% în ultimii cinci ani.
 • Potrivit Google Trends, ceaiul verde a avut un succes impresionant în 2004, când a fost cap de listă în topul celor mai căutate tipuri de ceai la nivel mondial.

Thumbnail

Poate că ce face ceaiul atât de popular este faptul că există diferite moduri de a-l prepara. Conform Google Trends, rețetele de ceai sunt foarte căutate de cei din zona Asia-Pacific. Astfel, Google a constatat că cei din Vietnam, Taiwan și Hong Kong au căutat cel mai mult în ultimele 12 luni rețete de ceai.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri