Denisa Crăciun

Idei de afaceri românești câștigătoare la o competiție cu premii totale de 100.000 EUR

Idei de afaceri romanesti

Patru startup-uri românești au fost desemnate câștigătoare la o competiție de idei de afaceri cu premii totale de 100.000 EUR.

În finala Startarium „Românii sunt antreprenori” au intrat 14 antreprenori, câte 7 pentru fiecare categorie a concursului de pitch-uri, Startup și Running Ops. La final, au fost selectate câte 2 startup-uri câștigătoare pentru fiecare categorie.

Iată cine sunt câștigătorii:

Categoria Startup

  • Premiul I: The Climate Change Company (20.000 de euro, nerambursabili). Startup-ul dezvoltă soluții la cheie, inovatoare și cu impact, menite să contribuie la îmbunătățirea ecosistemului în care trăim și, implicit, la binele planetei. Prin proiectul Littar, startup-ul transformă deșeurile de plastic și sticlă în asfalt de ultimă generație, punându-și, astfel, amprenta pe viitorul infrastructurii durabile și a economiei circulare.
  • Premiul II: PiciordePlay (10.000 de euro, nerambursabili). Este o platformă românească de streaming care și-a început activitatea în pandemie, în vara anului 2021. Proiectul își propune să aducă teatrul mai aproape de românii de pretutindeni, oferindu-le acestora oportunitatea de a viziona online piesele lor preferate. Până în prezent, PiciordePlay a transmis peste 30 de spectacole live, 10 înregistrări și a atras pe platformă mai mult de 10.000 de utilizatori. Platforma are parteneriate cu unele dintre cele mai apreciate instituții culturale românești, precum Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara sau Teatrul de Comedie.

Celelalte 5 startupuri care au intrat în finala concursului sunt: Mașini la cheie, MommyHAI, Offbeat, Smilemobilul și Voidship.

Categoria Running Ops:

  • Premiul I: House of VLAdiLA (40.000 de euro, nerambursabili). Este un brand fondat de Oana și Dragoș Vlădilă care combină arta și designul de interior în dezvoltarea de produse precum tapet personalizat, catifea și mobilier de designer. Oana, arhitectă, și Dragoș, cu expertiză în antreprenoriat, își propun să inoveze domeniul amenajărilor interioare. Tehnologia modernă de printare se îmbină cu desenul manual, asigurând calitate de top. Totul se produce in-house, respectând standardele de sustenabilitate: materiale naturale, ecologice și biodegradabile, fără substanțe toxice.
  • Premiul II: BRIO (20.000 de euro, nerambursabili). Platformă de soluții fundamentate științific, pentru îmbunătățirea performanței școlare, destinată elevilor, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România. Prin intermediul testelor BRIO, proiectul își propune să pună la dispoziția utilizatorilor teste digitalizate standardizate, prin care elevii români din clasele I-XII să își poată evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și să își poată îmbunătăți performanța la examene.

Pe lângă cei 2 câștigători, în finala categoriei Running Ops au intrat și Beesers, Bright Spaces, cautcurier.ro, Helperz.ro și Spark Online School.

De asemenea, în cadrul competiției s-au mai acordat 10 premii suplimentare, în valoare de 1.000 EUR fiecare, pentru 10 cele mai votate idei de afaceri înscrise în secțiunea Ideea ta. Voturile au fost deschise pentru public până la data de 1 decembrie.

La competiția din 2023 au fost peste 220 de înscrieri. Acestea au fost deschise în perioada 12.10 – 12.11.2023, pentru următoarele categorii: Ideea ta, Startup și Running Ops. Valoarea cumulată a premiilor oferite este de 100.000 EUR, nerambursabili.

Parallax

Vizualizari
861
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri