Claudiu Zamfir

FOTO. Cluj: Finanțare de 2 milioane EUR pentru un startup de birouri-cabină hi-tech

2nooka.JPG

Un startup clujean fondat în anul 2020, care dezvoltă o rețea de birouri de proximitate hi-tech, ce pot fi rezervate prin aplicație de mobil, anunță, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a obținut o nouă finanțare, de 2 milioane de euro, și a numit și un nou director (CEO), care a activat anterior în companii ca Fitbit și Gooogle.

Startup-ul Nooka Space, lansat de antreprenorul român Sandu Băbășan, spune că noua rundă de investiții, de 2 milioane de euro, este susținută „de actualii investitori dar și de noi parteneri” și se „află în curs de finalizare”, urmând să fie „închisă după ultima etapă de selecție a investitorilor relevanți”.

Cu acești bani,  firma vrea să-și continue extinderea internațională „în piețe și verticale noi, printre care Portugalia, Italia și verticala de aeroporturi”.

nooka

Cabină amplasată la Oradea de startupul clujean Nooka Space (sursa foto: Nooka Space)

De asemenea, compania a recrutat-o în funcția de CEO pe Irina Leca, antreprenor în serie, co-fondator Vector Watch, startup romînesc de ceasuri smart, achizționat de gigantul american Fitbit, pentru suma de 15 milioane de dolari, în anul 2017.

Ea are experiență în cadrul unor companii internaționale precum Fitbit și Google (actualul proprietar al Fitbit).

Noul CEO al Nooka Space are ca obiectiv declarat „expansiunea spațiilor de de birouri de proximitate, nu doar în România, ci și în alte piețe internaționale”, potrivit startupului clujean.

Cu un MBA obținut în cadrul Quantic School of Business and Technology și licențiată în design în cadrul Universității de Arhitectură Ion Mincu din București, Irina Leca îmbină competențele de business cu înțelegerea nevoilor profesioniștilor pentru spații de lucru de proximitate.

Mai departe, ea trebuie să formez o echipă locală și internațională pentru îndeplinirea obiectivelor Nooka.

nooka

Sursa foto: Nooka Space

Modelul de afaceri Nooka Space se adresează unor segmente de business cheie, de la deținătorii de proprietăți care caută soluții inteligente pentru a-și maximiza veniturile din închirierea de spații, până la companiile care doresc să țină pasul cu mediile de lucru hibride.

„Dezvoltatorii de real estate sunt dornici să-și maximizeze veniturile prin închirierea spațiilor subutilizate, iar companiile caută flexibilitate. Aici intervenim noi. Suntem veriga lipsă”, a declarat Leca.

nooka

Sursa foto: Nooka Space

Dezvoltatorii imobiliari din România și din alte țări se confruntă cu problema spațiilor neutilizate - consideră startupul clujean. În același timp, companiile fac tranziția la modul de lucru hibrid pentru a oferi angajaților o mai mare flexibilitate și pentru a le reduce stresul asociat cu timpul pierdut pe drum către birou.

„Ambele tendințe creează o nevoie pentru produsul nostru. Birourile de proximitate disponibile la cerere și tehnologia noastră se potrivesc perfect acestei nevoi, oferind o modalitate durabilă de a maximiza spațiile subutilizate, satisfăcând în același timp cerințele actuale ale pieței muncii” - susține directoarea Nooka Space.

Firma spune că a dezvoltat și un sistem propriu de tehnologie IoT (Internet of Things), prin care o cabină sau spațiu fizic pot fi transformate în birouri inteligente sau camere de ședințe, disponibile pentru închiriere la cerere, prin aplicația mobilă Nooka Space.

Astfel, se elimină și necesitatea angajării unui recepționer, tehnologia Nooka  oferind proprietarilor de spații de lucru controlul închirierii.

nooka

Sursa foto: Nooka Space

De asemenea, Nooka Space poate să și licențieze tehnologia sa către alte  firme, care pot integra în mod inovator sistemul IoT în spațiile lor existente, monetizându-le astfel printr-o închiriere total automatizată și fără intervenție umană. Potențialii beneficiari ai acestei tehnologii sunt dezvoltatorii imobiliari care au spatii neînchiriate pe care le pot transforma în birouri flexibile, operatorii de spații de lucru de coworking care vor să reducă din cheltuielile cu personalul sau hotelurile care vor să își închirieze sălile de ședință în mod automat.

Nooka Space a fost lansată în anul 2020, de antreprenorul român Sandu Băbășan, cunoscut mai ales pentru soluția de comerț online Blugento. Startup-ul de birouri operează deja în 10 țări, printre care: România, Olanda, Austria, Germania, Irlanda și Elveția.

Parallax

Vizualizari
2166
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri