Claudiu Zamfir

FOTO. Idee de afacere: Nooka Space, birouri de proximitate rezervate pe aplicație, în România

Thumbnail

Startup-ul Nooka Space, fondat, în anul 2020, de antreprenorul român Sandu Băbășan, dezvoltă o rețea de birouri de proximitate hi-tech, ce pot fi rezervate prin aplicație de mobil, firma urmând să se lupte pentru un premiu de 1 milion de dolari în finala competiției internaționale Startup World Cup de la  San Francisco, din septembrie 2022.

Nooka Space a câștigat acum locul I la evenimentul regional Startup World Cup 2022, ce a avut loc la Cluj Napoca între 18 și 20 mai, ceea califică startup-ul la finala din SUA, din 30 septembrie 2022, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro de companie.

Aflată la prima sa ediție în România, ediția regională Startup World Cup s-a desfășurat în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, unde 10 startup-uri selectate au concurat pentru obținerea primului loc.

Thumbnail

Inovația adusă pe segmentul de flex working, prin conceperea și dezvoltarea  primei rețele de birouri de proximitate hi-tech din lume, a convins juriul să acorde votul de încredere și primul loc startup-ului Nooka Space, care în mai puțin de 1 an și jumătate de la înființare a reușit să pătrundă în mai multe țări europene.

Nooka îșipropune să ofere birouri „mai accesibile, mai flexibile, mai intime, mai inteligente și mai prietenoase cu mediul”. Birourile compacte pot fi închiriate și subînchiriate la „costuri accesibile”.

Thumbnail

Startup-ul susține că  ajută la construirea unei comunități bazate pe creativitate și colaborare. Practic, se poate considera că firma încearcă să adapteze conceptul de spații de coworking la regimul de lucru hibrid apărut în perioada pandemiei COVID-19.

Recent, startup-ul a fost acceptat și în cadrul programului Vienna Start-up Package, o competiție organizată de Vienna Business Agency cu scopul de a ajuta startup-urile globale să pătrundă pe piața din Austria, dar și în alte țări europene, în special în cele din regiunea DACH. Birourile Nooka se regăsesc în România, Irlanda, Elveția, Italia și Franța, urmând ca anul acesta să fie disponibile și în alte țări precum Olanda, Spania, Portugalia, Austria și Belgia.

Thumbnail

Nooka Space a fost lansat la finalul anului 2020, de antreprenorul Sandu Băbășan, co-fondator al platformei de dezvoltare de magazine online Blugento. De altfel, anul acesta Sandu Băbășan și-a anunțat demisia din managementul companiei Blugento, pe care o lansase alături de asociatul său, Vlad Stănescu, în anul 2009. Astfel, Băbășan s-a hotărât să se dedice mai mult noii sale afaceri, Nooka Space.

„Avem planuri foarte ambițioase. Intrăm pe piețe noi, lansăm produse și până la finalul anului 2022, țintim să atragem o investiție majoră”, a spus Sandu Băbășan, co-fondator Nooka.

Potrivit profilului de Linkedin al lui Sandu Băbășan, Nooka Space are sediul central în Irlanda. În presa străină, firma este prezentată drept startup irlandez, condus de CEO-ul Leanne Beesley.

Afacerea din România este condusă de fratele lui Sandu Băbășan, Sergiu, manager și el în Blugento. Afacerea din România se derulează pe firma Nooka Space SA, cu sediul la Cluj. În anul 2020, a făcut o cifră de afaceri de 136.000 de lei și profit de 30.000 de lei, deși s-a lansat pe finalul acelui an.

Thumbnail

Foto: Nooka Space

Parallax

Vizualizari
998
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri