Claudiu Zamfir

Gigantul IT german Infineon se va extinde în România, într-o clădire dezvoltată la București, printr-un contract de 57 milioane EUR

Infineon Romania sediu Bucuresti

Gigantul IT german Infineon Technologies, prezent în România cu un centru de cercetare-dezvoltare, își va extinde prezența aici, într-o clădire care urmează să fie dezvoltată în București, printr-un contract de 57 de milioane EUR fără TVA.

Compania imobiliară românească One United Properties, în care este implicat ca acționar minoritar și miliardarul tech Daniel Dines, anunță un proiect de birouri, care va fi dezvoltat special pentru Infineon Technologies, companie listată la Bursa din Frankfurt și lider în proiectarea și producția de semiconductori.

Astfel, One United Properties a fost selectată să dezvolte o „clădire de birouri premium sustenabilă la cheie” pentru a acoperi nevoile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026.

„Valoarea totală a contractului se ridică la 57 de milioane de euro (fără TVA) și reprezintă unul dintre cele mai mari acorduri de preînchiriere înregistrate vreodată pe piața locală de birouri” - a precizat, marți, One, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Acordul prevede închirierea unui spațiu office pentru o clădire de birouri pe care One United Properties o va dezvolta pentru noul sediu al Infineon Technologies în România.

Compania germană este prezentă în România de 18 ani, cu un centru de cercetare-dezvoltare, cu Bucureștiul ca hub principal. Creșterea organică a Infineon în România a dus la nevoia de dezvoltare a unor birouri premium care să integreze „cele mai recente tehnologii din domeniu”.

După un proces competitiv care a început în urmă cu mai mult de 3 ani, One United Properties a fost selectată ca partener pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri sustenabile și certificate.

Birourile Infineon vor fi dezvoltate în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu

Viitoarea dezvoltare va fi situată în zona Barbu Văcărescu – Dimitrie Pompeiu din București și va oferi o suprafață închiriabilă brută de 20.595 de metri pătrați, inclusiv 3.000 de metri pătrați de laboratoare, pentru a satisface nevoile sediului local al companiei pe o perioadă de 15 ani, „un record pe piața locală de birouri”, conform One.

Clădirea de birouri special concepută pentru Infineon Technologies va respecta principiile durabilității, încorporând cele mai recente tehnologii și materiale, cum ar fi sistemul geoexchange și caracteristici structurale speciale, precum și certificarea LEED Platinum. Livrarea este estimată pentru al doilea trimestru al anului 2026.

„Infineon a crescut constant în ultimii 18 ani și a devenit cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu capacitatea de a produce cipuri semiconductoare, de la idee până la lansarea pe piață. Prin semnarea acestui contract, Infineon își confirmă angajamentul față de București și România drept o regiune importantă pentru cercetare și dezvoltare și pune bazele pentru creșterea viitoare. Această clădire, proiectată special ca un centru de cercetare și dezvoltare de înaltă tehnologie, va oferi inginerilor noștri un mediu de lucru foarte atractiv și infrastructură de laborator de vârf pentru a îndeplini împreună promisiunea noastră de a aborda cele două provocări definitorii ale vremurilor noastre, decarbonizarea și digitalizarea”, a declarat Guenter Krasser, vicepreședinte și director general al Infineon în România, citat în comunicat.

Infineon este un lider global în semiconductori pentru sisteme de alimentare și Internet of Things (IoT), cu peste 56.000 de angajați în întreaga lume. Compania germană ocupă locul 1 în producția de semiconductori pentru sisteme de alimentare, este un inovator principal în domeniul sistemelor de alimentare și un partener tehnologic unic pentru soluții IoT inteligente, eficiente din punct de vedere energetic și sigure.

Cu peste 500 de ingineri cu diplomă în cercetare și dezvoltare, Infineon este considerată cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu competență în întregul ciclu de dezvoltare a produselor. Infineon România deține responsabilitatea de cercetare și dezvoltare în diverse segmente de produse ale Infineon. Centrul de Dezvoltare din București a fost înființat în 2005 și a devenit unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare ale Infineon din Europa.

Parallax

Vizualizari
3043
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri