Claudiu Zamfir

Razie ANAF la comercianții de produse alimentare, înainte de Paște 2022

Thumbnail

Comercianții de produse alimentare specifice Paștelui sunt vizați de o acțiune de control a ANAF, în care sunt angrenați peste 200 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Potrivit unui comunicat transmis, joi, publicației StartupCafe.ro, ANAF spune că inspectorii de la Antifraudă „verifică modul de fiscalizare a veniturilor obținute din vânzarea produselor alimentare”.

Este vizată în special comercializarea de carne, ouă, legume, fructe și alte produse specifice perioadei” - menționează Fiscul.

Controalele se desfășoară la nivel național și au în vedere atât piețele agroalimentare și magazinele specializate, cât și circuitele de aprovizionare aferente.

Acțiunea de control se realizează în echipe comune cu comisari ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii.

Și ANPC s-a lăudat joi că a făcut, la nivel naţional, 90 de controale la firme care comercializează şi produc cozonaci şi că a dat amenzi de 570.000 de lei pentru nereguli legate de igienă, poduse cu termen de valabilitate expirat, precum și depozitare în condiții improprii.

De asemenea, marți, tot comisarii de la ANPC au dat amenzi de 380.000 de lei, în urma unui număr de 114 controale vizând comercializarea ouălor.  Au fost retrase de la vânzare ouăle sparte sau expirate şi s-a dispus închiderea temporară, până la remedierea deficienţelor, a unui magazin şi a unui raion specializat din alt magazin.
 

Parallax

Vizualizari
430
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri