Denisa Crăciun

Proiect: Vor putea fi introduse noi taxe și impozite și majorate cele existente mai repede decât prevede legea

taxe

Ministerul Finanțelor a publicat, marți, un proiect de Ordonanță de Urgență conform căruia vor putea fi introduse noi taxe și impozite sau vor putea fi majorate cele existente într-un termen mai scurt de 6 luni. 

În prezent, aceste modificări trebuie făcute cu minimum 6 luni înainte de intrarea în vigoare a măsurilor. În plus, trebuie să intre în vigoare la data de 1 ianuarie și să rămână nemodificate „cel puțin pe parcursul acelui an”. 

Acum, potrivit notei de fundamentare care însoțește proiectul de OUG, „se propune modificarea dispozițiilor Codului fiscal în sensul flexibilizării condițiilor actuale din Codul fiscal care restricționează posibilitatea introducerii de impozite, taxe sau contribuţii obligatorii noi, majorarea celor existente, eliminării sau se reducerii facilităţilor existente, a căror intrare în vigoare să fie  prevăzută la termene mai scurte de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial”. 

Vezi AICI proiectul de OUG. 

Astfel, conform proiectului de OUG, „modificările şi/sau completările prin care se introduc impozite, taxe sau contribuții obligatorii noi, se majorează cele existente, se elimină sau se reduc facilități existente, în situații extraordinare de procedură de deficit bugetar excesiv constatate potrivit Tratatelor Uniunii Europene și a regulamentelor subsidiare agreate la nivel european”, se vor putea face într-un termen mai scurt de 6 luni. 

Amintim că ministerul Finanțelor a publicat oficial marți proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, care conține, printre altele: modalitatea de taxare a microîntreprinderilor, cum ar putea fi impozitați IT-iștii și produsele și serviciile pentru care ar putea crește TVA. 

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
2786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri