Claudiu Zamfir

Patronii HoReCa se plâng că alocă resurse peste buget pentru a angaja personal: „Oamenii nu mai au încredere în această industrie”

Thumbnail

Două organizații patronale din turism și HoReCa - APT și HORA- se plâng că firmele din aceste domenii sunt nevoite să aloce resurse peste bugetele inițiale pentru a recruta personal și cer guvernanților să nu treacă aceste companii de la impozitul specific activității lor la impozitul pe profit de 16%.

„Ne luptăm cu un deficit de personal fără precedent, care amenință dezvoltarea afacerilor cel puțin la fel de mult precum recesiunea economică. Oamenii nu mai au încredere în această industrie, iar companiile fac eforturi și alocă resurse peste estimări și bugete, pentru a putea combate lipsa personalului” - spun Alianța Pentru Turism și Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

În context, patronii HoReCa „își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările fiscale anunțate în spațiul public în ultima săptămână, în special modificarea legată de eliminara impozitului specific, și solicită o consultare în prealabil cu organizațiile reprezentante ale mediului privat”.

Ei se declară dispuși să accepte totuși modificarea impozitului specific HoReCa.

„Eliminarea acestui impozit pe nepusă masă va însemna pentru cel puțin 50% din afacerile din domeniu falimentul. (...) Înțelegem că proiectul impozitului specific poate nu are forma ideală, însă avem toată deschiderea și ne dorim să contribuim la rescrierea proiectului, astfel încât să fie coerent și de bun augur, dar nu putem accepta eliminarea lui completă, fără un dialog prealabil. Fundamentul pornește de la nevoia acerbă de debirocratizare, avem nevoie de un flux administrativ și de o birocrație înlesnită pentru a încuraja mediul economic și pentru a crește randamentul bugetelui de stat” - spun organizațiile patronale.

Asociațiile de patroni de hoteluri și restaurante se plâng că firmele din domeniu nu s-au refăcut după criza COVID-19, în care le-au fost impuse restricții de funcționare.

Parallax

Vizualizari
1133
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri