Claudiu Zamfir

Declarația unică 2018: Calendarul sesiunilor de asistență ANAF pentru PFA și alte persoane fizice

Thumbnail

Persoanele fizice autorizate (PFA), cei care obțin venituri din dividende de la firme și alte persoane fizice cu venoturi din activități independente vor putea merge, în iulie 2018, la sediile direcțiilor fiscale din țară pentru a primi asistență privind depunrea declarației unice privind aceste venituri.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat programul sesiunilor de îndrumare a contribuabililor organizate în luna iulie.

Sesiunile vor fi ținute în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Ploiești, Craiova, Galați.

În București, vor putea participa câte 47 de persoane la fiecare dintre următoarele sesiuni:

  • Administraţia Sectorului 1 a Finanţelor Publice - în data de 05.07.2018 , ora 14:00,  la D.G.R.F.P. Bucureşti, Str. Dimitrie Gerota nr. 13, et. 3, Cam. 319. Sesiune cu tema „Prezentarea noului mecanism de declarare si impozitare a veniturilor persoanelor fizice. -Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice; -Modalitati de depunere a declaratiei”.
  • Administraţia Sectorului 5 a Finanţelor Publice - în 05.07.2018, ora 14:00, la D.G.R.F.P. Bucureşti, Str. Dimitrie Gerota nr. 13, et. 3, Cam. 319 -  Noul mecanism de declarare si impozitare a veniturilor persoanelor fizice.
  • Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Bucureşti - 06.07.2018, ora 12:00, la D.G.R.F.P. Bucureşti, Str. Dimitrie Gerota nr. 13, et. 3, Cam. 319 . Teme: Servicii oferite de ANAF - Spatiul Privat Virtual și Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice.

Vezi AICI calendarul complet al sesiunilor de asistență derulate de ANAF în luna iulie.

Atenție! Înscrierea participanților la aceste întâlniri se va realiza în limita locurilor disponibile prin intermediul Formularului unic de contact de pe site-ul ANAF.

Descarcă Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (OPANAF 888/2018) de AICI.

Declarația Unică - ce este cu ea

Persoanele fizice autorizate, și alte persoane fizice cu venituri din activități independente, din chirii, agricultură vor depune la ANAF o declarație unică pentru contribuțiile sociale și impozitul pe venit, conform unei ordonanțe de urgență adoptate recent de Guvern.

Declarația unică se depune până pe 16 iulie în anul 2018, iar apoi, din 2019 și mai departe, până pe 31 martie.

Noua declarație unică care va fi depusă de PFA și alte persoane fizice cu venituri din activități independente va înlocui 7 formulare care erau valabile până acum:

  • D200-veniturile realizate din România
  • D201-veniturile realizate din străinătate
  • D220-venitul estimat/norma de venit
  • D221-norme de venit-agricultură
  • D600-venitul baza pentru CAS
  • D604 -stabilire CASS persoane fara venit
  • D605 -stopare CASS  persoane fara venit.

DU_PF_OPANAF_1155_2018 by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
5043
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Aurel
Ghergut
Declaratia Unica trebuie retrasa si rescrisa !
Declaratia Unica (Anexa 1 are 6 pagini iar anexa [Nr ... ] are 4 pagini, total 10 pagini.
Instructiunile de completare 30 (TREIZECI !) de pagini. T R E I Z E C I ! Majoritatea celor ce citesc aceste instructiuni nu inteleg nimic din ce citesc.


- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri