Redacția StartupCafe.ro

Cei care își creditează firmele cu bani nejustificați riscă închisoarea - Legea 126/2024

taxe

Persoanele care își creditează firmele pentru plata unor sume de bani din omisiunea evidențierii în actele contabile riscă închisoarea, potrivit noii Legi 126/2024, care dezincriminează evaziunea fiscală sub 1 milion EUR dacă prejudiciul este plătit integral și la care se mai adaugă o penalizare.

De exemplu, un patron care a încasat bani „la negru”, adică nejustificați, iar apoi a creditat firma pentru a-și mări magazinul, și în cazul căruia autoritățile se vor întreba „de unde a avut banii respectivi”, riscă închisoarea între 3 și 10 ani, conform Legii 126/2024, potrivit HotNews.ro.

„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi sau cu amendă operaţiunea de creditare efectuată în mod direct sau indirect de către orice persoană fizică, având drept scop efectuarea unor plăţi cu sume de bani care provin din omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi/sau a veniturilor realizate a unuia sau mai multor contribuabili”, prevede Legea, conform sursei citate.

Legea, care a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 13 mai, prevede și pedeapsa cu închisoarea de la 1 an la 5 ani sau amendă pentru nereținerea unor impozite și contribuții. De asemenea, anumite fapte legate de e-Factura se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani sau amendă. 

Spre exemplu, se va pedepsi, printre altele: evidenţierea, în actele contabile, în factura electronică sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive; folosirea de către contribuabil, cu rea-credinţă, a sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura, în vederea creării aparenţei de legalitate a unor operaţiuni fictive sau disimulării circuitului tranzacţional real al bunurilor/serviciilor.

Parallax

Vizualizari
624
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 046
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri