CZ

Cont de TVA split cu gratuități pentru firme, anunțat de Banca Transilvania

Thumbnail

Firmele care optează pentru plata defalcată a TVA-ului de la 1 octombrie 2017 pot deschide la Banca Transilvania cont de TVA, pentru încasarea şi plata taxei pe valoare adăugată, BT absorbind mai mult din costurile generate de noua structură de conturi, a anunțat banca, vineri, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

BT aplică astfel prevederile Ordonanței Guvernului 23/2017 privind plata defalcată a TVA-ului, opțională din data de 1 octombrie 2017 şi obligatorie din 1 ianuarie 2018 pentru firmele plătitoare de TVA.  

”Pentru a susține antreprenorii, BT va absorbi cât mai mult din costurile generate de noua structură de conturi, aşa încât condițiile pentru clienți să fie cât mai avantajoase. Constituirea şi administrarea conturilor de TVA, plățile electronice şi încasările sunt oferite gratuit de Banca Transilvania, cu excepția comisioanelor percepute de BNR şi de Transfond” - menționează Banca Transilvania în comunicat.
 

Persoanele juridice şi fizice care plătesc taxa pe valoare adăugată şi care prestează servicii sau livrează bunuri taxabile în România vor trebui să aibă cont de TVA, precizează banca.

Este vorba de un cont bancar suplimentar, deschis în lei si, la nevoie, în valută, în care clienții vor primi sumele aferente TVA-ului pentru produsele şi serviciile vândute.

O altă particularitate este că din aceste conturi de TVA nu poate fi retras numerar.

Potrivit băncii, gratuitățile BT pentru antreprenori privind contul de TVA sunt pentru:

  • Deschiderea şi administrarea de cont de TVA
  • Încasările intrabancare (din BT în BT) cu ordin de plată
  • Încasările şi plățile cu instrumente de debit (din BT în BT)
  • Încasările interbancare cu ordin de plată (din altă bancă în BT)
  • Plățile intrabancare efectuate pe canal electronic (din BT în BT)
  • Încasările şi plățile interbancare cu instrumente de debit; în acest caz se percepe doar comision Transfond.
  • Plățile interbancare pe canal electronic; se percep doar comisioanele BNR/Transfond
  • Depunerile de numerar de către delegați

De asemenea, pentru plățile intrabancare efectuate la ghişeu (din BT în BT), până în 31.12.2017 nu vor fi percepute comisioane BT.

În ceea ce priveşte plățile interbancare efectuate la ghişeu (din BT în altă bancă), până în 31.12.2017, nu vor fi percepute comisioane BT, doar comisioane BNR/Transfond, mai arată banca.

Ca excepție, în cazul plății TVA-ului propriu – inclusiv TVA vamă - către Bugetul de Stat, realizată la ghişeu sau electronic, plata va fi comisionată conform comisioanelor BT actuale.

Clienții care beneficiază de  Pachetul Nelimitat în Rețeaua BT - cu sau fără extraopțiuni - vor putea deschide la Banca Transilvania conturi de TVA, iar comisioanele vor fi doar cele percepute de BNR/Transfond. Operațiunile aferente nu vor afecta numărul de tranzacții din extraopțiunea de care beneficiază clientul BT - precizează Banca Transilvania.

Parallax

Vizualizari
728
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri