Redacția StartupCafe.ro

Marcel Ciolacu, despre măsurile fiscale: Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări

taxe

Premierul Marcel Ciolacu a precizat vineri că încă nu şi-a asumat proiectul de lege privind măsurile fiscale şi a anunţat că lunea viitoare urmează o nouă întâlnire cu ministrul de Finanţe Marcel Boloş, potrivit News.ro. 

Ciolacu a explicat că întotdeauna intervin schimbări, întrebat dacă va mai fi ceva modificat la propunerea legislativă. Referitor la măsura impozitării cu 70% a sumelor nejustificate deţinute de persoanele fizice, şeful Guvernului a precizat că nu vor fi impozitate nunţile şi botezurile şi că „n-a avut nimeni în cap vreodată” un astfel de lucru.

„Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări. Luni de dimineaţă  la ora 9.00 voi avea din nou întâlnire cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri la Buzău, cu referire la proiectul de lege privind noile măsuri fiscale care a fost în primă lectură în şedinţa Executivului de miercuri şi pe care premierul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

Întrebat dacă intră şi nunţile şi botezurile sub incidenţa măsurii impozitării cu 70% din veniturile nedeclarate, Ciolacu a răspuns: „Nu sunt din venituri nedeclarate. Din venituri pe care nu le pot justifica”.

„N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”, a completat el. 

„Reducerea cheltuielilor statului este prima, urmată de creşterea colectării şi combaterea evaziunii fiscale. Iar elementele-cheie ale proiectului sunt legate de Supraimpozitarea luxului, viciului şi profitului excesiv şi, extrem de important, de asigurarea echităţii fiscale între contribuabili”, a mai precizat liderul PSD, cu referire la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. 

Şeful Guvernului a mai spus că un instrument nou în reducerea fraudei şi a evaziunii fiscale va fi E-sigiliu, prin care va putea fi urmărită trasabilitatea mărfurilor şi o altă măsură va fi impozitate cu 70% sumele nejustificate de persoanele fizice.

Prim-ministrul a amintit că salariul minim pe economie va creşte de la 3.000 la 3.300 lei şi în construcţii, de la 4.000 lei la 4.500 lei.

„Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri”, a mai precizat Ciolacu. Premierul a oferit asigurări că nu va fi mărită cota generală de TVA de 19% şi va fi păstrată o cotă redusă de 5% a lemne, energie termică, cărţi, manuale şi evenimente culturale, respectiv cota de 9% la alimente şi medicamente.

Parallax

Vizualizari
1695
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.592

Articole publicate : 769
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri