Redacția StartupCafe.ro

Premierul Ciolacu: Trebuie să decidem între cota unică și impozitarea progresivă. „Eu nu refuz niciuna dintre variante”

taxe

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decidă dacă se va menţine cota unică sau se va trece la impozitare progresivă.

Am spus-o şi o să o repet – în anul 2024, din punctul meu de vedere, sunt două lucruri foarte clare – nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabilitate politică, pentru că avem, indiferent de discuţii în interiorul coaliţiei, o datorie faţă de dumneavoastră”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului Dezvoltăm România, conform News.ro. 

Acesta afirmă că România va trebui să decidă pe termen mediu şi lung dacă rămâne la cota unică sau va introduce impozitarea progresivă.

Decizia, potrivit premierului, ar trebui luată de mediul de afaceri împreună cu Guvernul, coaliţia şi politicienii.

Va trebui să decidem, pe o perioadă medie, care sunt soluţiile: menţinem cota unică, dar să fie cotă unică, creând un mediu concurenţial pentru toată lumea, fără excepţii şi aceea să fie de 16%, să avem un TVA pe care să nu-l creştem, că el aduce o scădere a creşterii economice şi o creştere a inflaţiei, şi toată lupta pe care am avut-o în ultimele luni să scădem la o singură cifră şi să ne propunem pe anul viitor o inflaţie de sub cinci la sută la finalul anului, sau să mergem în zona de impozitare progresivă – eu nu refuz niciuna dintre variante”, a mai declarat premierul.

Potrivit acestuia, „ambele au plusuri şi minusuri”.

Cota unică – nu-mi creează un disconfort dacă această cotă unică rămâne, dar în acest moment ea nu mai este unică - sunt peste 500 de modificări legislative diverse care au modificat cu totul filosofia creării Codului Fiscal”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu afirmă, de asemenea, că măsurile fiscale pe care le-a luat vor trebui dublate şi triplate de reforma în sistemul bugetar şi de lupta cu evaziunea fiscală.

Premierul a mai anunţat că vor fi păstrate toate schemele de ajutor pentru mediul economic introduse până acum.

„Mi-aş dori ca luna viitoare – pentru că în cursul lunii decembrie vom aproba în Parlament şi noua Lege a bugetului – să avem o discuţie aplicată să vedem unde mai trebuie să bugetăm scheme şi programe de susţinere pentru mediu de afaceri, noi, pe lângă cele existente”, a afirmat Ciolacu.

Parallax

Vizualizari
275
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 822
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri