Denisa Crăciun

Premierul Ciolacu spune că nu vor crește taxele și impozitele din 2024: Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii

taxe 2023

Premierul Marcel Ciolacu a spus, marți, că din 2024 nu vor crește taxele şi impozitele şi nici nu vor fi introduse taxe noi care „să-i împovăreze pe români şi mediul de afaceri”.

Prim-ministrul a mai precizat că Executivul caută soluţii pentru a reduce impozitarea muncii şi continuarea măsurilor de creştere a veniturilor bugetare.

„Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri. Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform unui comunicat al Guvernului. 

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat marți reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social în care au fost discutate mai multe teme aflate în atenția Guvernului, sindicatelor și patronatelor.

Consultările cu partenerii sociali, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social vor continua și cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat în plată, conform Guvernului.

„Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar după ce va fi agreată cu partenerii sociali”, a subliniat șeful Executivului.

La întâlnirea de marți cu sindicatele și patronatele au fost discutate și alte precum: asigurarea forței de muncă, implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene.

De asemenea, a fost discutat în primă lectură ordinul ministrului Muncii și Solidarității Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectivă și a fost analizat regulamentul privind colaborarea în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
149
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri