AV

Măsuri ANAF ce vizează magazinele online: Fiscul poate accesa datele detinatorilor domeniilor .ro

Imagine principala
ANAF magazine online

Noi măsuri de control care vizează magazinele online: Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va putea accesa printr-o conexiune electronica securizata si ”in baza unei motivari temeinic justificate”, datele de identificare ale detinatorilor drepturilor de utilizare a domeniilor de internet .ro (nume, prenume, adresa de domiciliu, CNP) din baza de date a ICI - Bucuresti (detinatorul domeniilor de internet .ro), potrivit unui protocol incheiat in luna iunie intre cele doua institutii.

Protocolul a intrat in vigoare joi, 3 august, cand a fost publicat in Monitorul Oficial. Ambele institutii se angajeaza sa respecte legislatia privind protectia datelor personale.

Scopul protocolului, incheiat in data de 22 iunie intre intre ANAF si Institutul pentru Cercetare în Informatică (ICI), "il reprezinta asigurarea cadrului de colaborare in vederea punerii la dispozitia A.N.A.F. a datelor necesare, in baza unei motivari temeinic justificate, pentru indeplinirea unor masuri de interes public national in scopul prevenirii si combaterii fenomenelor de evaziune, frauda fiscala si vamala, precum si al cresterii gradului de colectare a impozitelor, taxelor si contributiilor sociale in Romania", se precizeaza in document.

Citeste mai departe pe HotNews.ro

Parallax

Vizualizari
807
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri