Claudiu Zamfir

Amnistie fiscală pentru firme, din luna mai 2019, anunțată de ministrul Finanțelor

Thumbnail

Firmele private și companiile de stat care au datorii la stat ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală, planificată pentru mai 2019, prin care să li se șteargă dobânzile penalitățile de întârziere, a declarat, joi, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

"Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară", a spus, la Bistrița, Teodorovici, citat de Agerpres.

Potrivit lui Teodorovici, această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi a dobânzilor datorate şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar "compania să nu aibă presiunea plăţii către stat".

Ministrul a dat asigurări că acelaşi mecanism se va aplica şi firmelor private.

Și în anul 2015 guvernul a decis o amnistie fiscală, prin care contribuabilii cu datorii fiscale la stat au putut beneficia de tăierea penalităților de întârziere dacă își plăteau principalul și restul din penalități.

Parallax

Vizualizari
6173
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri