Claudiu Zamfir

Balon de oxigen pentru antreprenorii care au facut cheltuieli in schema de ajutoare restanta: 80 de milioane de lei prin rectificarea bugetara. Descarca proiectul

Imagine principala
Balon de oxigen pentru antreprenorii care au facut cheltuieli in schema de ajutoare restanta: 80 de milioane de lei prin rectificarea bugetara. Descarca proiectul
Guvernul urmeaza sa aloce 80 de milioane de lei pentru decontarea cheltuielilor facute de antreprenorii care au accesat o schema de ajutor de la stat, afectata de un blocaj. Informatia apare in proiectul de ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului de stat, publicat de Ministerul Finantelor.


documente


(22 Oct 2015)
PDF,
236KB

"In bugetul Ministerului Energiei Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri la capitolul <<Actiuni generale, economice, comerciale si de munca>>, titlul 55 <<Alte transferuri>> suma de 80.000 mii lei se utilizeaza pentru asigurarea sumelor restante solicitate de beneficiari in baza acordurilor de finantare incheiate conform Hotararii Guvernului nr.274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, avand ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii", se arata in proiectul de rectificare bugetara.

Sute de patroni de firme mici si mijlocii (IMM) s-au plans ca, in anul 2013, Guvernul Ponta i-a pus sa faca investitii si sa angajeze personal pentru a le acorda ajutoare de minimis de pana la 100.000 de euro pentru fiecare.

Conform Hotararii de Guvern 274/2013, care reglementa schema de ajutor de minimis, Guvernul se angaja sa aloce 250 de milioane de lei in anul 2014 si inca atat in anul 2015, pentru a le deconta antreprenorilor cheltuielile pe care le-au efectuat.

Momiti de executiv cu ajutoare, inainte de alegerile prezidentiale, sute de atreprenori au facut cheltuielile. Dar in anul 2015, dupa esecul premierului Ponta la scrutinul prezidential, oamenii s-au trezit ca Guvernul nu le-a mai alocat cei 250 de milioane de lei la care se angajase pentru anul respectiv.

Dupa proteste si discutii la Ministerul Energiei , Mediului de Afaceri si IMM-urilor si la Ministerul Finantelor, Guvernul pune acum pe masa acest proiect de rectificare bugetara in care aloca 80 de milioane de lei pentru plata ajutoarelor de minimis restante.

Banii vor acoperi numai cheltuielile efectuate deja de antreprenori


Oamenii de afaceri cerusera sa li se aloce intreaga suma de 250 de milioane de euro inca de la prima rectificare bugetara, din august, insa Guvernul nu a alocat suma. Acesta este si motivul pentru care foarte multi dintre antreprenorii care reusisera sa se incadreze in schema de ajutor de minimis au renuntat sa mai faca investitii, temandu-se ca nu-si vor primi banii de la stat.

Mai mult, unii dintre antreprenori se plang ca au fost sfatuiti de oficiile teritoriale ale Directiei de politici antreprenoriale a Ministerului Energiei sa nu mai efectueze investitiile cerute in schema de minimis, existand riscul ca Guvernul sa nu le aloce bugetul pentru ajutoare.

Astfel, acesti antreprenori, parctic, nu au mai accesat schema la care se calificau, iar Guvernul a economisit astfel sume importante. Potrivit unor surse din mediul de afaceri, inca 80 de milioane de euro ar fi trebuit statul sa deconteze, daca efectuau cheltuieli si IMM-urile care s-au abtinut de la investitii de teama ca nu-si vor primi banii.

Guvernul urmeaza sa se reuneasca in sedinta vineri, 23 octombrie, pentru a aproba a doua rectificare bugetara din anul 2015.

StartupCafe a scris pe larg despre situatia disperata in care au fost pusi antreprenorii carora Guvernul le promisese ajutoare de minimis:

Un
fost ministru din Guvernul Ponta cere executivului sa deblocheze
imediat ajutoarele de minimis pentru firme. Istoria de 2 ani a unui
blocaj de 200 de milioane de lei


DOCUMENT:
Sute de antreprenori i se plang premierului Ponta ca Guvernul i-a pus
sa faca investitii, iar acum nu le mai plateste ajutoarele de stat
promise
Parallax

Vizualizari
151
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
bula de O2 Ar trebui sa fim realisti in privinta asa ziselor firme / privati/PFA/PFL/PAL etc.Uitati-va la toti acei care conduc aceste asazise..... au vile fastuoase, limuzine din care nu prea are nici Gates , barci in Delta , alte case si odrasle prin strainatate ..si............... toti din " aranjamente mojmsho-comuniste " Afaceri cu banii statului ( banii nostri , ai tuturor cetatenilor ) prin aranjamente prin care impart banii cu politicienii si cu " organele " de control : directia sanitara , jandarmeria , pompieri , ITM-nici nu mai incape vorba , politie locala ;Cand ajung la control --> le aranjeaja usor cu bani gata pregatiti..Apoi , stai si te uiti la ce asa zise salarii le dau cu scarba celor care le muncesc ( aproape pe nimic ) - ei cu politicienii culeg totul --TOTUL Nu-i nici o bula de oxigen ........oxigenul este numai pentru patroni si politicieni ., nu si pentru pionii adevarati care le aduc veniturile Trebuie sa se termine cat de curand cu aceasta inselaciune ...; Se zice ca bravo lor patronilor si firmelor politicienilor care ne mai dau de munca , cum ar zice media si cu cei care tot iau si niciodata nu au dat corect ce se cuvine celor ce le muncesc Mergeti la firme ( de care-or fi ) de stat , private , etc . si o sa vedeti in mare parte in ce conditii lucreaza muncitori , ce echipamente nu au , in ce conditii iau masa ( pe terenul unde lucreaza --in strada /in sant/printre conducte ) si sunt amenintati ca sunt dati afara , ca la gard asteapta altiiAstia-s asa zisii afaceristi si societati cu capital de stat dijmuite de asa zisii oameni politici cica " mandatati " - zic ei ca nu poti fi manager decat daca esti mandatat politic : ptiuuuuuu drace ..acestia inghit tot oxigenul de care se insinueaza .Sa ma scuza acei patroni ( foarte putini la numar ) care intr-adevar muncesc si impart totul cu salariatii si in mare parte reinvestesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri