Luminita Pirvu

Plasturele cu GPS care te ajuta sa gasesti obiectele pierdute - ideea de afacere a unor elevi romani

Imagine principala
Plasturele cu GPS care te ajuta sa gasesti obiectele pierdute - ideea de afacere a unor elevi romani
Cati dintre noi nu ne-am dori sa gasim obiectele pierdute cu un simplu
search sau ctrl F? O echipa de elevi din Toplita au gasit o solutie
si
mpla si practica: plasturele cu GPS multifunctional. Junior
Achievement (JA) Romania i-a premiat pentru idee in cadrul Galei Hall of
Fame -
Investeste in educatie. 

 Echipa Find Me Anywhere la categoria elevi a fost desemnata castigatoarea competitiei Compania Anului 2017 pentru "plasturele GPS" multifunctional.

Eficient in gasirea obiectelor usor de pierdut sau in monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afectiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii si este ideal in viata oricui. Echipa va reprezenta Romania la finala JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, in iulie 2017.

JA a premiat in cadrul evenimentului doua echipe absolvente ale
programelor  de educatie economica, antreprenoriala, financiara si de
orientare profesionala.

La categoria Studenti, castigatorul marelui premiu al competitiei de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studentii au dezvoltat o platforma on-line care pune in legatura oamenii care au nevoie de servicii de curatenie cu agenti locali de incredere.

Echipa InstaHouse vrea sa inlocuiasca procesul greoi si lung de a gasi o menajera de incredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta Romania la finala europeana JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda, la inceputul lunii iunie 2017.

Echipele inscrise in competitia JA Compania Anului 2017 au participat in incubatorul educational JA BizzFactory, unde au primit feedback de la antreprenori si investitori prin webinarii si sesiuni de consultanta la clasa, sa castige finantari pentru a-si lansa proiectele de business si sa-si testeze ideile de afaceri cu clienti reali, facand prima vanzare si verificand fezabilitatea produselor si serviciilor pe piata reala.

In cadrul Galei au fost si premii speciale acordate astfel:
  • Premiul pentru Cel mai bun plan de afaceri, acordat de Citi, a revenit echipei DELIGHT de la Colegiul Economic Costin C. Kiritescu din Bucuresti.
  • Premiul Investitia anului in agricultura, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor Oua pretioase de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Salonta si Grape Junior de la Colegiul Agricol Dimitrie Cantemir din Husi.
Premii pentru competitiile sustinute de comunitatea de afaceri, atat financiar, cat si prin consultanti voluntari:
  • 10 elevi de la Colegiul National Ion Luca Caragiale - Bucuresti, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza - Bucuresti si Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu - Bucuresti au primit Certificatul de competente antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass - ESP), o certificare unica in Europa, ce poate fi obtinuta de elevii care au derulat o activitate practica in domeniul antreprenoriatului.
  • Echipa de elevi V-Tech de la Colegiul Economic A. D. Xenopol  Bucuresti va reprezenta Romania la finala globala a competitiei Social Innovation Relay.
  • Colegiul Tehnic Petru Poni - Roman, Liceul Tehnologic Al. I. Cuza - Slobozia si Colegiul National Al. I. Cuza - Galati au primit premii oferite de Visa in competitia Bani pentru scoala ta!.
Gala JA Hall of Fame  este un eveniment international organizat global de catre Junior Achievement si dedicat recunoasterii contributiei profesorilor, elevilor si studentilor implicati in programe internationale educationale de tip learning by doing, precum si a liderilor, managerilor sau antreprenorilor care isi aduc contributia la dezvoltarea legaturii dintre comunitatea academica si cea economica in Romania.
.
Parallax

Vizualizari
337
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Wow! Bravo, copii!
poza de profil
Vad ca lumea mai crede inca in Mos Craciun! Dragii Mosului, receiver-ul GPS e o chestia relativ grosuta, care consuma destul curent si nu foarte ieftina. Mesajul e ca nu exista "plasturi GPS" si chiar daca ar exista ar fi inutili pentru gasirea obiectelor ratacite in casa.Iata unul dintre cele mai mici dispozitive de acest gen disponibile pe piata:https://www.aliexpress.com/item/Q8-Elderly-Children-GPS-Locator-Miniature-Student-Pet-Car-Positioning-Anti-theft-Tracking-Tracker/32798555896.html
poza de profil
Rasouns Te rog, documentează-te. Proiectul nostru dezvolta in primul rând domeniul medical. A fost realizat pentru monitorizarea persoanelor cu boli psihice precum Alzheimer care se pot pierde ușor si sunt greu de gasit, știm asta din experiențe personale.Se folosește si pentru persoane care au crize frecvent, iar produsul va fi îmbunătățit cu un sistem S.O.S In al doilea rând, in plasture este un Cip, de dimensiuni reduse, tocmai pentru copiii răpiți, spre exemplu, astfel potențialul hoț, nu vede sistemul de localizare. Multifuncționalitatea este punctul nostru forte, tocmai de aceea se poate aplica si pe obiecte pierdute. Mulțumim pt mesaj, dar avem nevoie sa mai si credem in Moș Crăciun ☺️
poza de profil
Deceb
TUDOR
Ok cu Mos Craciun sau fara, dar eu sunt o persoana sceptica. Bateria cat tine? Majoritaea produselor rezista 24-48 h pana la urmatoarea incarcare. Al vostru, cat tine?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri