CZ

3 idei de afaceri romanesti vor primi bani de la investitori privati. Ce fac startupurile

Imagine principala
3 idei de afaceri romanesti vor primi bani de la investitori privati. Ce fac startupurile
Trei tinere firme din Romania vor primi bani si indrumare de la investitori privati cu experienta, in cadrul unui program de accelerare a afacerilor, pentru dezvoltarea unor indeite idei de business in tehnologie.

Programul de acceleare a afacerilor RICAP a anuntat, joi, ca a selectat deja 3 startupuri romanesti pentru a le acorda finantare si mentorat:

Catwalk15 este o aplicatie de mobil care ajuta utilizatorii sa ceara si sa ofere sfaturi in materie de moda, in timp real. Tot ce trebuie sa faci e sa incarci o poza a tinutei folosind telefonul mobil si sa pui o intrebare de stil. Apoi prietenii, fashion advisers si alti membri ai comunitatii te ajuta cu sfaturi si sugestii, iar tu primesti rezultatele instant.

PARKING+PLUS este o companie de tehnologie din Cluj care furnizeaza solutii mobile pentru parcari inteligente. Practic, soferii pot scapa de cosmarul locurilor de parcare lipsa si de turele nesfarsite in orasele aglomerate in speranta ca se elibereaza un loc de parcare - promite firma. Concret, soferul vizualizeaza pe smartphone sau pe tableta numarul de locuri libere din parcarile apropiate si poate sa si aleaga parcarile mai ieftine sau la liber. Parking+Plus spune ca a reusit sa cartografiee, cu ajutorul unor studenti, locurile de parcare din Cluj-Napoca, pentru a putea oferi un serviciu precis.

Snapit! este o camera de 1cm x 1cm x 6cm care poate fi atasata pe orice tip de ochelari. Dispozitivul are un singur buton capacitiv, acesta declansand captura foto/video si este conectat cu ajutorul Bluetooth/Wifi la smartphone-ul utilizatorului.

Ideile de afaceri acceptate in RICAP Accelerator vor putea primi pachete de finantare de pana la 30.000 de euro, in schimbul unei cote de participare in actionariatul firmelor sprijinite (equity) de 7- 10%, pe sistemul investitiei business angel.

In plus, firmele acceptate vor beneficia de implicare directa a unui sau mai multor angel investors in dezvolatare lor.

Pe langa cele 3 firme primite in acceleratorul de afaceri, au mai fost selectate 15 companii care vor primi mentorat si indrumare  -- fara pachete de finantare - in cadrul RICAP Accademy:

ACCENT PRO se concentreaza pe dezvoltarea de noi tehnologii de raze X, pe proiectarea si construirea de prototipuri bazate pe tehnici mai avansate de raze X Imaging, cum ar fi: scanarea cu raze X pentru detectarea amenintarilor (explozivi, precursori de explozivi, arme, cutite, etc.), scanarea cu rezolutie inalta si cu raze X pentru detectarea defectelor in aplicatii industriale componente, in special pentru industria de automobile si sisteme portabile de scanare.

Augmented Space Agency exploreaza frontierile digitale, augmentand simturile umane cu ajutorul celor mai noi tehnologii mobile, depasind astfel barierele dintre spatiul fizic si cel digital. Accentul principal este pus pe noile medii compuse din realitatea si virtualitatea augmentata si al tehnologiilor conexe.

Bluemind Software
propune un produs care se adreseaza urmatoarele nevoie ale hub-urilor de imprimare 3D: respectarea termenelor limita, viziunea de ansamblu a procesului de fabricatie si intretinerea relatiilor bune cu clientii.

BiO Farming Manager
este o aplicatie ce se adreseaza fermierilor ecologici si care agrega date publice utilizand Big Data si oferind  consultanta, pas cu pas, asupra activitatilor si proceselor necesare, de la prospectarea initiala pana la obtinerea profitului.

Drive Assist este o aplicatie mobila care are rolul de a avertiza conducatorul auto atat sonor, cat si vizual atunci cand intalneste un obstacol.

Extend Studio dezvolta o serie de produse software pentru web design vizual, produsele Extend Studio fiind utilizate de peste 250.000 de oameni din toata lumea. CloudPress este o platforma SaaS care ajuta designerii sa creeze in mod vizual situri WordPress complete si responsive si sa le publice cu un singur click pe serverul de web hosting pe care il prefera.

Father Equipment este un startup ce propune un produsul hardware si software care poate fi usor integrat in bastonul alb, realizand doua functii: dispozitiv de navigare urbana, folosind modele de vibratii si un buton de panica imbunatatit ce alerteaza o serie de prieteni care intra in aplicatie si pot vedea instant statusul fiecaruia (cine poate ajuta si cine nu).

Firevibes va schimba modul in care oamenii percep muzica si interactioneaza cu ea. Compania are in plan o serie de echipamente hi-end revolutionare, printre care o pereche de casti de referinta si un home audio center.
GameGif reprezinta un nou mod de a descoperi jocurile pe mobil, fiind primul magazin de jocuri de cu continut exclusiv video  -  o aplicatie cu ajutorul careia pasionatii de jocuri pot descoperi noi jocuri de mobil uitandu-se la scurte secvente video din jocuri.

GameGif
r
eprezintă un nou mod de a descoperi jocurile pe mobil, fiind primul magazin de jocuri de cu conținut exclusiv video  -  o aplicație cu ajutorul căreia pasionații de jocuri pot descoperi noi jocuri de mobil uitându-se la scurte secvențe video din jocuri.

Jaboo
a dezvoltat un set de senzori destinat celor care practica Box, Mma si alte arte martiale, care accelereaza progresul si imbunatateste tehnica unui sportiv prin inregistrarea a peste 10 parametrii ca forta, viteza si traiectoria unei lovituri.

MagnaSCI - uRADMonitor-
a reusit sa obtina recunoastere globala cu primul sau produs de succes, uRADMonitor, pus deja in productie. uRADMonitor este o retea globala de monitorizare a mediului, compusa din mai multe tipuri de dispozitive hardware capabile sa masoare poluanti fizici si chimici ai aerului. Dispozitivele sunt dotate cu conectivitate internet, pentru a sincroniza masuratorile cu serverul central.

WATT PREDICT
dezvolta un software pentru estimarea precisa a cantitatii de energie produsa de parcurile fotovoltaice.  Misiunea companiei este reducerea costurilor si, implicit, scaderea semnificativa a facturilor emise pentru instalatiile fotovoltaice prin furnizarea unui serviciu de prognoza cu o acuratete ridicata si accesibil din punct de vedere financiar.

SiNE - More than a smart home- este o solutie premium de casa inteligenta cu un grad foarte ridicat de personalizare, o modularitate ridicata si cu posibilitatea sa functioneze cu orice echipament electric (intrerupatoare, dispozitive, becuri, usi de garaj, etc).

Symme3D
este prima platforma multifunctionala pe sistem delta din Romania, dezvoltata in baza unui proiect original dezvoltat in house. Platforma multifunctionala poate fi folosita pentru 3D Printing, Laser Etching, CNC milling si, in curand PCB pick&place. Absolut toate aspectele de design, inginerie mecanica si electronica, precum si software sunt originale, dezvoltate de membrii ultra specializati ai echipei.

THE POLE SOCIETY propune aplicatia de advertising mobile to outdoor. Este prima solutie din lume care permite  crearea unui poster si streaming-ul sau direct din smartphone sau tableta pe un ecran outdoor digital. Serviciul este disponibil in Romania, Irlanda si Brazilia.
Parallax

Vizualizari
279
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri