Vlad Barza

Top 10 ecosisteme in care startup-urile pot sa exceleze

Imagine principala
Top 10 ecosisteme in care startup-urile pot sa exceleze
​Silicon Valley este mediul cel mai propice pentru startup-uri, insa in top 5 mondial se gasesc locuri precum Stockholm, Tel Aviv si Seul, arata o analiza a SparkLabs Global Ventures care a analizat opt factori. Cercetarea arata ca in Silicon Valley sunt 69 de startup-uri care au crescut si valoreaza peste un miliard de dolari, mai mult decat in celelalte noua orase la un loc.

Analiza realizata de fondul de investitii SparkLabs Global Ventures a luat in calcul opt factori, de la politici guvernamentale, pana la cultura antreprenoriala. Maximul era de 80 de puncte, iar Silicon Valley a obtinut 75, Stockholm 67 de puncte, Tel Aviv si New York, peste 60 de puncte.

Seul, Boston, Los Angeles si Beijing au primit peste 55 de puncte, iar topul a fost completat de Londra si Berlin.

Ceie opt criterii de care s-au tinut cont sunt: ecosistmele de finantare si exit, talentul in inginerie, mentoringul, infrastructura tehnica, cultura antreprenoriala, cadrul legal, situatia economica si politicile guvernamentale.

Silicon Valley s-a situat detasat pe primul loc si datorita efectului "paying it forward" care inseamna ca antreprenori cu experienta isi impartasesc bucurosi ideile si dau sfaturi, fara a le fi frica de faptul ca cineva le-ar "fura" ideea. Ideea principala este ca executia conteaza enorm, asa ca daca zece antreprenori vor avea idei apropiate, numai unul sau doi vor sti sa le puna in practica astfel incat sa aiba si succes.

Unele orase au fost depunctate pentru cadrul legislativ complicat, altele au castigat pentru usurinta cu care poti obtine finantare sau pentru numarul mare de tineri talentati din care se pot dezvolta antreprenori iscusiti.

Cercetarea vine si cu date despre cat de departe au ajuns startup-urile din fiecare ecosistem din top 10, dand exemplu numarul de mici business-uri care au crescut atat de mult incat au ajuns sa valoreze peste un miliard de dolari (asa numitii unicorni).

In Silicon Valley sunt 69 de startup-uri ce au ajuns sa valoreze peste un miliard de dolari, ceea ce inseamna mai mult decat toate celelalte noua orase din top la un loc. Din New York sunt 16 startup-uri, din Londra 10, din Beijing 9, iar din Boston,
Parallax

Vizualizari
84
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri