Dani Rockhoff

Startup-urile germane din landul Bavaria fac afaceri de un miliard de euro anual

Imagine principala
Startup-urile germane din landul Bavaria fac afaceri de un miliard de euro anual

​Munchen Business Plan, o competitie anuala de planuri de afaceri ce are loc in landul german Bavaria, a premiat recent startup-uri din tehnologie care vor primi finantari, 30.000 de euro in total, pentru dezvoltarea a trei idei de afaceri cu potential: prelucrare de date pentru modele 3D rezultate in urma fotografierii de la inaltime, capacitati sporite de inmagazinare a curentului electric in bateriile auto reclame tintite, introduse in pachetul de expeditie a marfii comandate prin online shopping.


Bavarezilor le-a venit ideea unei competitii pentru planurile de afaceri propuse de antreprenori inca de acum 20 de ani. Au creat un soi de hub pentru finantari, pe nume BayStartup, si au invitat antreprenorii sa-si arunce ideile in competitie.


“Concursurile de planuri de afaceri sunt un mare succes. Din competitii au rezultat in Bavaria circa 1.600 de companii, au fost create 11.400 de locuri de munca si anual se genereaza un miliard de euro cifra de afaceri“, a spus ministrul Economiei din landul Bavaria, Ilse Aigner (CSU) la bilantul celor doua decenii de la inceperea experimentului.


Aigner a subliniat in continuare faptul ca un bun plan de afaceri nu este totul: “Noi sprijinim startup-urile si prin gasirea investitorilor adecvati si finantari corespunzatoare. Prin reteaua de finantare BayStartUp, startup-urile au posibilitati de contactare a circa 100 de investitori institutionali si 200 de business angels. Astfel, in fiecare an, putem negocia in jur de 20-30 milioane de euro pentru capitalurile de start si de crestere.”


Planurile de afaceri castigatoare in competitia de anul acesta au fost premiate in sala Wappenhalle din Munchen, in prezenta secretarului de stat pentru Economie al Bavariei Franz Josef Pschierer, a vicepresedintelui Consiliului de Administratie al bancii de credite de dezvoltare LfA  Förderbank Bayern, a patronului BayStartUP si a conducatorului de proiect Münchener Businessplan Wettbewerb, Harald Wagner. Detalii despre castigatori si ideile lor aici.


Locul 1 a revenit firmei TerraLoupe (prelucrare de Big Data pentru modele 3D rezultate in urma fotografierii de la inaltime), urmate de Invenox (capacitati sporite de inmagazinare a curentului electric in bateriile auto si nu numai) si Adnymics (reclame tintite, introduse in pachetul de expeditie a marfii comandate prin online-shopping).


Ambitia autoritatilor: Bavaria, lider la startup-uri


Pentru fondatori, Aigner anunta si alte masuri de viitor: “Vom initia un matching [n.r. – o analiza de compatibilitate] a firmelor consacrate cu cele noi, pentru a intermedia si alte investitii. Un focus al meu este si internationalizarea. Voi descoperi noi piete straine pentru startup-urile bavareze. Si voi bate toba publicitatii pentru locul de productie Bavaria. Astfel vom face din Bavaria landul numarul 1 ca numar de fondatori.”


Landul Bavaria, sau statul liber Bavaria, cum sta pe indicatorul rutier care anunta trecerea in regiunea de sud-est a Germaniei, e cel mai mare ca suprafata (70.500 kmp) si al doilea ca populatie (12,6 milioane locuitori) din Germania. Cu un PIB de 522 miliarde de Euro (nominal) in 2014, este si un land foarte bogat si productiv. In Bavaria sunt “stindarde” ale economiei ca BMW, Siemens, Audi, care dau de lucru la peste un sfert de milion de oameni.

Parallax

Vizualizari
194
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Frumos Deci: 1/3 din suprafata Ro, 1/2 din populatie, produce de 3 ori mai mult!NO COMMENT!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri