Raluca Abrihan

Startup-ul DeviceHub.net a lansat o solutie ce inlocuieste citirea manuala a contoarelor de energie termica

Imagine principala
Startup-ul DeviceHub.net a lansat o solutie ce inlocuieste citirea manuala a contoarelor de energie termica
DeviceHub.net a lansat o solutie de telecitire pentru contoare de energie termica, ce inlocuieste citirea manuala si incurajeaza adoptia contoarelor inteligente la scara larga. Aceasta solutie este dedicata companiile furnizoare de energie electrica si gaze, companiilor care detin sau au in administrare cladiri, constructori si integratori de sisteme de automatizare si management inteligent al energiei, care ar putea fi obligate pe viitor sa citeasca lunar contoarele.

Solutia de telecitire Smart Metering inregistreaza consumul de energie individual sau pe grupuri predefinite, iar la intervale de o ora sau mai putin, comunica aceste informatii cel putin zilnic pentru monitorizare si facturare. Aceasta este realizata pentru contoare inteligente dotate cu interfata M-Bus.
 
"Intotdeauna am cautat o cale sa simplificam (lucrurile) complicat de realizat sau inteles. Solutia de Smart Metering pe care o propunem asigura adoptia rapida a contoarelor inteligente", a spus Ionut Cotoi, CEO DeviceHub.net.
 
2017 este anul in care Romania incepe instalarea la scara a contoarelor inteligente, inlocuind astfel citirea manuala, mai spune reprezentantul companiei.
 
Mai mult decat atat, conform unei initiative legislative depuse in Senat (sursa aici), care modifica si completeaza Legea energiei si gazelor naturale nr. 123/2012, companiile furnizoare de energie electrica si gaze naturale ar putea fi obligate la citirea lunara a contoarelor, ceea ce ar insemna un cost urias pentru companii. 

Platforma ofera numeroase beneficii pentru companiile care gestioneaza un numar mare de consumatori, fiind solutia perfecta pentru o instalare rapida si fiabila.

Citeste aici povestea startup-ului romanesc DeviceHub.net 

Parallax

Vizualizari
66
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri