Raluca Abrihan

Intel cumpara compania producatoare de chipuri Movidius, ce are unul dintre sediile principale in Timisoara

Imagine principala
Intel cumpara compania producatoare de chipuri Movidius, ce are unul dintre sediile principale in Timisoara
​Intel a anuntat achizitia startup-ului Movidius, o companie relativ mica, ce produce procesoare de continut media de tip imagine si video ultraperformante. Movidius este o companie IT cu sediul in Silicon Valley, dar care are doua sedii in Europa, unul in Dublin si celalalt in Timisoara. Mai mult, compania a anuntat recent colaborarea cu producatorul de drone DJI, dupa ce in trecut a lucrat pe proiecte similare si cu Google.

Prin aceasta achizitie Intel intentioneaza sa isi foloseasca produsele Movidius pentru dezvoltarea tehnologiei sale, RealSense.

Movidius, companie functioneaza in aceasta forma de opt ani, are in intreaga lume circa 180 de angjati si a atras de-a lungul timpului investitii de peste 86 de milioane de dolari din partea unor fonduri precum: Summit Bridge Capital, Capital-E, DFJ si Emertec Gestion.

Pe plan local, compania a fost deschisa in 2005, de catre Valentin Muresan, CEO Movidius Romania, care, dupa zece ani in care a lucrat pentru filiala din Dublin, s-a intors pentru a deschide centrul de la Timisoara, care in momentul lansarii pe piata avea doar 3 angajati. In prezent, subsidiara locala a ajuns la o echipa de 90 de oameni.

Compania construieste un procesor de continut media de tip imagine si video ultraperformant care consuma foarte putine resurse energetice si spatiu. Myriad - tehnologia dezvoltata de aceasta - este folosita in construirea de telefoane mobile, drone si alte dispozitive inteligente. Printre cei mai mari colaboratori ai Movidius se numara DJI si Google. De la aceasta din urma, compania a primit anul trecut o investitii de 40 de milioane de dolari.

Tehnologia realizata de timisorenii de la Movidius este folosita in special in constructia de  drone care detecteaza obstacole si le evita in timp ce urmaresc obiectul/persoana de interes, headseturi de realitate augmentata care incearca sa recunoasca gestica mainilor si sa urmareasca orientarea ochilor pentru a ajuta la interfata headsetului cu operatorul, camere "always on" cu retele neuronale antrenate sa recunoasca: oameni, pietoni, situatii de criza, potrivit CEO-ului Movidius.  

Movidius SRL, subsidiara din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 11 milioane de euro, potrivit reprezentantului companiei.

Aceasta tranzactie, realizata de Intel, arata ca gigantul american este tot mai interesat de noi zone ale tehnlogiei, in special de proiecte ce folosesc inteligenta artificiala. Asta, dupa ce a anuntat recent ca renunta la cateva dintre centrele proprii de cercetare si dezvoltare, printre acestea s-ar putea numara si cel de la Bucuresti, dupa cum nota HotNews.ro, in luna mai a acestui an.
Parallax

Vizualizari
364
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri