Vlad Barza

Un startup creat de seful Amazon si-a anuntat planurile spatiale

Imagine principala
Un startup creat de seful Amazon si-a anuntat planurile spatiale
Jeff Bezos, seful retailerului Amazon, a anuntat planurile pentru startup-ul Blue Origin care pana acum a fost inconjurat de secretomanie. Dintr-un sit de lansare de langa Cape Canaveral vor fi lansate rachete in acest deceniu, compania ocupandu-se si de productie. Domeniul spatial este unul costisitor, astfel ca bugetul prin care investitia se lanseaza este unul rar intalnit in alte domenii: 200 milioane dolari, scrie Wall Street Journal.

Mai multe state americane au fost in cursa de a primi sit-ul de productie, iar Florida a castigat. Mai mult, capsulele vor fi lansate dintr-un sit utilizat in trecut de NASA, Launch Complex 36, sit care in ultimul deceniu nu a mai avut insa activitate. Locul in care de-a lungul anilor s-au facut 145 de lansari a fost inchiriat de compania lui Bezos.

In prezent componentele pentru rachete sunt construite la o unitate din Texas, iar in aprilie au fost facute teste.

Bezos spune ca vor fi create 330 de locuri de munca, iar primele rachete vor fi lansate pana in 2020, fiind planuite si capsule reutilizabile ce ar reduce costurile care in domeniul aerospatial sunt extrem de mari. Rachetele vor ajunge pe orbita terestra si sunt gandite atat pentru transportul persoanelor, cat si a diverselor echipamente.

Blue Origin lucreaza si la un motor de conceptie americana denumit BE-4 si il va testa in curand.

Blue Origin spera sa obtina contracte cu agentiile federale si nu va avea "viata" usoara" in lupta cu mult mai cunoscutul concurent SpaceX.

"Nu stiu cat de mult va dura totul, insa intr-o zi sper sa ne vedem la o conferinta de presa in spatiu", a spus Jeff Bezos.
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri