CZ

Bani europeni: S-a prelungit termenul de depunere a cererilor in 4 linii de finantare ale noului PNDR

Imagine principala
Bani europeni: S-a prelungit termenul de depunere a cererilor in 4 linii de finantare ale noului PNDR
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat joi prelungirea termenului de depunere a cererilor de finantare in patru submasuri importante ale noului Program National de Dezvoltare Rurala.

Noile termene pana la care fermierii, antreprenorii si alti beneficiari potentiali pot cere bani europeni din cele 4 linii de finantare (in aplicatia de pe site-ul AFIR) sunt:

- Submasurile 4.2a
- Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol - termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 15 puncte. Beneficiarii vor putea accesa intre 600.000 de euro si 1,5 milioane de euro.

- Sumbasura 4.2 - Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole - termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00.  Prag de calitate pentru aceasta perioada: 20 puncte. Fiecare proiect va putea primi maximum 2,5 milioane de euro, reprezentand intre 40% si 50% din valoarea proiectului.

- Submasura 6.3
- Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici - termen nou: 18 decembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 15 puncte. Fiecare beneficiar va putea lua maximum 15.000 de euro pentru a-si dezvolta ferma, din care 75% pe loc si restul in decurs de circa 3 ani, in transe.

- Submasura 4.1a - Investitii in exploatatii pomicole - termen nou: 30 noiembrie 2015, ora 16.00. Prag de calitate pentru aceasta perioada: 25 puncte. Fiecare beneficiar poate obtine intre 100.000 de euro si 1,05 milioane euro.

Termenul initial pentru inchiderea sesiunilor era 30 octombrie 2015, insa AFIR spune ca a prelungit acest deadline ca urmare "a numarului mare al solicitarilor primite in acest sens din partea potentialilor beneficiari, precum si a disponibilului sumelor pentru sesiunea 2015".

"In plus, s-a avut in vedere si faptul ca cererile de finantare pentru proiectele din sectorul pomicol necesita un timp mai indelungat de pregatire, avand in vedere necesitatea eliberarii unor avize si documente suplimentare (autorizatia de plantare, proiect tehnic de plantare etc.)", a mai precizat agentia din subordinea Ministerului Agriculturii.

Situatia la zi a sumelor disponibile si a proiectelor depuse pe fiecare linie de finantare a PNDR 2014-2020 poate fi consultata AICI.

Citeste si:

Fonduri
UE: Aproape un sfert de miliard de euro , pregatiti pentru fermieri in 4
noi linii de finantare din PNDR pe anul 2015. Descarca ghidurile
solicitantilor

Tutorial VIDEO . S-au deschis noile linii de bani europeni pentru fermieri. Cum si pana cand poti depune proiectele

TUTORIAL Cum iei banii europeni pentru o ferma. Cele 8 principii pentru un proiect castigator

Parallax

Vizualizari
17
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri