Marius Vasilescu

#Newspresso: DJI lanseaza drone pentru companii, Wix cumpara Deviant Art, Waze extinde ridesharing-ul

Imagine principala
#Newspresso: DJI lanseaza drone pentru companii, Wix cumpara Deviant Art, Waze extinde ridesharing-ul
​Facebook a lansat recent un serviciu pentru transfer de bani, Google şi Waze extind serviciul de ride sharing în diverse oraşe din America, iar timp ce Uber are din ce în ce mai multe probleme. Avem veşti şi din partea DJI, care a lansat prima linie de drone adresate companiilor.

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru Vector Watch. Deşi suma nu a fost comunicată în ianuarie, datele financiare Fitbit au dezvăluit valoarea tranzacţiei. Suma este impresionantă, având în vedere că Fitbit a plătit 23 de milioane de dolari pentru Pebble, o companie mult mai cunoscută.

Wix a cumpărat Deviant Art pentru 36 de milioane de dolari.Wix este un serviciu ce ajută utilizatorii să-şi creeze un site, în timp ce Deviant Art este o comunitate online pentru artişti, cu peste 40 de milioane de utilizatori înregistraţi.

Facebook a lansat un bot care permite transferul international de bani.Transferurile se vor efectua cu ajutorul TransferWise şi pot fi făcute către şi din Canada, Statele Unite, Regatul Unit, Australia şi Uniunea Europeană.

Google şi Waze extind serviciul de ride sharing în diverse oraşe din Statele Unite şi în America Latină.Serviciul urmăreşte decongestionarea traficului prin reducerea numărului de maşini, însă deocamdată limitează călătoriile, atât pentru şofer, cât şi pasager, la un maxim de două pe zi.

Interviu cu Andy Hertzfeld, o figură cunoscută în Silicon Valley.Andy a fost unul dintre primii angajaţi Apple, a fost un fondator al echipei care a dezvoltat Macintosh iar ulterior a fondat trei companii pe cont propriu.

DJI scoate o linie nouă de drone, adresată companiilor.După succesul DJI Phantom, compania chinezească scoate o nouă linie de produse, adresată companiilor cu bugete mari. Noile drone pot fi folosite pentru inspecţia site-urilor GSM, supravegherea construcţiilor sau pentru servicii ce ţin de siguranţa publică.

Produsele Withings vor adopta numele Nokia.După achiziţia de anul trecut, Nokia a anunţat că începând cu această vară toate produsele Withings vor fi redenumite. Anunţul nu este surprinzător, având în vedere ambiţia Nokia de a penetra piaţa de wearables.

Uber are din ce în ce mai multe probleme.În ultima săptămână, compania a fost implicată într-un scandal legat de hărţuire sexuală, a fost mustrată public de unul dintre investitori şi a fost data în judecată pentru că ar folosi tehnologie ce nu îi aparţine.

Un proiect de pe Kickstarter atrage finanţare pentru construcţia unui braţ robotic.Proiectul are nevoie de 100.000 de dolari însă deja a primit peste 60.000 de dolari. Utilizatorii plătesc aproape 2.000 de dolari pentru un braţ robotic programabil.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.

Sursa imaginii din articolDreamstime, cu drepturi de utilizare.
Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri