Marius Vasilescu

#Newspresso: Reclame in video la Facebook, top Kickstarter si IndieGoGo 2016

Imagine principala
#Newspresso: Reclame in video la Facebook, top Kickstarter si IndieGoGo 2016
Stirea saptamanii vine probabil de la Fitbit, care a cumparat producatorul romanesc Vector Watch. Avem insa parte si de alte achizitii spectaculoase: o aplicatie de project management cumparata cu 425 milioane de dolari sau un startup de inteligenta artificiala, cumparat de Microsoft pentru a devansa Google sau Facebook. Nu in ultimul rand, avem date si despre cele mai de succes proiecte de anul trecut de pe Kickstarter sau Indiegogo.

Fitbit a cumparat startup-ul romanesc Vector Watch.Probabil stirea saptamanii este reprezentata de achizitia Vector Watch de catre gigantul Fitbit. Pretul tranzactiei nu a fost dezvaluit, insa nu vor mai fi modele noi de ceasuri Vector lansate. Cu toate acestea, compania va asigura asistenta pentru cele deja vandute.  

Trello a fost cumparat de Atlassian pentru 425 de milioane de dolari.Trello este o aplicatie de project management care este folosita pentru managementul proiectelor de tot felul, de la deschiderea unui nou restaurant, pana la planificarea unei cine cu prietenii in week-end. 

Un roman de 21 de ani castiga foarte multi bani jucandu-se.In urma turneului The International 2016, Digital Chaos, echipa de Dota 2 din care face parte Aliwi Omar, a castigat 3,4 milioane de dolari pentru clasarea pe locul doi. Iar aceste castiguri nu sunt primele de acest gen pentru romanul de origine siriana. 

Lily, compania care incerca sa produca prima drona autonoma, se va inchide si va returna banii clientilor.Desi Lily a strans peste 34 de milioane de dolari din precomenzi, compania nu a reusit sa atraga inca o runda de finantare care sa le permita productia dronei. Problemele au aparut dupa ce Lily a amanat succesiv lansarea dronelor. 

Facebook anunta ca va introduce reclame si in cadrul continutului video.Compania spune ca reclamele vor dura 15 secunde sau mai putin, si ca vor fi introduse la secunda 20 a anumitor clipuri video. Deocamdata este vorba doar de clipurile video peste 90 de secunde, ale anumitor publisheri.

CEO-ul Sony Entertainment, Michael Lynton, renunta la functie pentru a se concentra pe un nou rol: presedintele Snap Inc. Lynton este inca din 2013 in consiliul companiei, iar acum va fi recunoscut oficial ca presedinte al consiliului. Lynton spune ca paraseste Sony pentru a ajuta Snap Inc. inainte de listarea la bursa.

Microsoft a cumparat Maluuba, un startup din Toronto bazat pe inteligenta artificiala. Startup-ul care se ocupa de deep learning si de procesare a limbajului natural a devenit popular dupa ce in 2016 a facut publice rezultate propriului sistem AI. Conform datelor, solutia dezvoltata de ei putea citi si intelege text mai bine decat solutii similare de la Google sau Facebook.

Cele mai populare proiecte de pe Kickstarter in 2016. Anul trecut au avut de castigat foarte multe proiecte care adresau probleme ale unei comunitati dar si multe proiecte artistice. Anul trecut Kickstarter s-a lansat si in Mexic, Hong Kong si Singapore, iar finantarea pentru proiecte legate de alimentatie, fashion sau publishing a trecut de 100 de milioane de dolari.

Cele mai de succes proiecte din 2016 de pe Indiegogo. De partea cealalta, pe Indiegogo s-au strans finantari mai mult pentru gadgeturi. De la dispozitive smart pentru somn, la corpuri de iluminat sau chiar jucarii pentru animalul de companie.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
9
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri