Marius Vasilescu

#Newspresso: Alibaba atinge un nou record, ce cumpara si rascumpara Facebook, ochelari VR de la Snapchat

Imagine principala
#Newspresso: Alibaba atinge un nou record, ce cumpara si rascumpara Facebook, ochelari VR de la Snapchat
Facebook cumpara o unealta pentru monitorizarea continutului produs pe diverse platforme sociale, in timp ce Adobe a platit 540 de milioane de dolari pe o companie care ofera servicii de media planning. Pe plan intern, Kepler-Rominfo a fost cumparat de grupul francez ALTEN, iar Complet Electro Serv, un mare distribuitor de echipamente IT&C, intra in eMAG Marketplace. 

Alibaba Group a inregistrat vanzari de 15 miliarde de dolari in primele 20 de ore din Single`s Days. Sarbatoarea chineza a fost transformata de grupul fondat de Jack Ma in cel mai mare eveniment de comert online la nivel mondial. Valoarea depaseste recordul stabilit anul trecut, cand, pe parcursul intregii zile, Alibaba a atras vanzari de 14,3 miliarde de dolari. 

Producatorul local de aplicatii software Kepler-Rominfo, cu afaceri de 35,9 milioane de lei in 2015, a fost preluat de grupul francez ALTEN Group.Grupul francez realizeaza proiecte de inginerie si dezvoltare pentru marii clienti industriali, din telecomunicatii si sectorul tertiar, este prezent in 20 de tari si are peste 22.000 de angajati la nivel international. 

Facebook a cumparat CrowdTangle.Compania a fost cumparata pentru a ajuta creatorii de continut sa urmareasca in timp real performanta continutului pe diferite retele sociale (Facebook, Twitter, Instagram). Unealta pusa la dispozitie de CrowdTangle este deja folosita de BuzzFeed, CNN sau ESPN.  

Complet Electro Serv, producator si distribuitor de echipamente IT&C, parte a grupului Altex detinut de antreprenorul Dan Ostahie, si-a listat produsele in platforma marketplace a eMAG, cel mai puternic rival din retailul electro-IT al companiei. Intrarea Complet Electro Serv in marketplace-ul eMAG nu echivaleaza cu o intrare a intregului grup Altex in platforma, ci determina doar listarea portofoliului CES in platforma mentionata. 

The Next Web organizeaza un concurs pentru startup-uri. In articol sunt prezentate o lista cu cele mai interesante 20 de startup-uri care au aplicat. Pe lista sunt prezente startup-uri care dezvolta asistenti personali, aplicatii medicale, de eCommerce dar si de lifestyle.   

Facebook recunoaste ca rascumpara parolele utilizatorilor care sunt postate pe piata neagra.In cazul unui utilizator care foloseste aceeasi parola pentru mai multe platforme, aceasta poate fi aflata si vanduta contra cost. Facebook recunoaste ca achizitioneaza aceste parole pentru a proteja utilizatorii.  

Hyperloop One a prezentat in Dubai primul concept de design pentru viitoarea infrastructura rapida.Compania a primit si finantare de 50 de milioane de dolari de la DP World, operatorul portuar din dubai. In schimbul acestei sume, Hyperloop s-a angajat sa dezvolte produsul si pentru transportul marfurilor. 

Adobe Systems a ajuns la un acord pentru preluarea platformei de publicitate video TubeMogul, intr-o tranzactie evaluata la 540 milioane de dolari. TubeMogul ofera companiilor si agentiilor de publicitate servicii de media planning si achizitii atat pentru dispozitivele fixe, cat si pentru cele mobile, cu ajutorul tehnologiei de licitare in timp real (RTB - real-time bidding). 

Snapchat a inceput sa vanda proprii ochelari pentru realitate virtuala.Cel mai interesant aspect este ca Snapchat a ales sa vanda ochelarii prin intermediul unor tonomate. Tonomatele folosesc realitatea augmentata pentru a proiecta ochelarii pe fata utilizatorilor.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri