Ovidiu Popica

#Newspresso: Aplicatii pentru joburi si salarii, Twitter inchide Vine, Fortech deschide al doilea birou in Iasi

Imagine principala
#Newspresso: Aplicatii pentru joburi si salarii, Twitter inchide Vine, Fortech deschide al doilea birou in Iasi
In aceasta saptamana avem resurse pentru cei in cautare de job-uri. WhoIsHiring ne arata harta posturilor disponibile in zona, un startup foloseste inteligenta artificiala pentru a determina salariul potrivit angajatilor, iar Fortech angajeaza 100 de specialisti in noul centru din Moldova. In Statele Unite, AT&T finalizeaza achizitia Time Warner, Tesla anunta un serviciu propriu de ridesharing, iar Twitter inchide Vine. 

WhoIsHiring este un agregator pentru job-urile din startup-uri din intreaga lume. Abordarea site-ului este unica, deoarece arata pe harta numarul de joburi disponibile in zona. Site-ul a fost creat de doi polonezi ca o reactie la metodele invechite de cautare a joburilor. 

Un startup foloseste inteligenta artificiala pentru a determina salariul pe care ar trebui sa-l ceara cei in cautarea job-urilor si de ce abilitati au acestia nevoie pentru a-si creste salariul. Paysa a facut recent un studiu pentru a stabili ce limbaje de programare sunt cele mai bine platite. 

Fortech a deschis un al doilea birou operational la Iasi in decurs de 6 luni. Cu ocazia acestei inaugurari, Fortech unul dintre cei mai activi dezvoltatori de software din centrul tarii, cu capital 100% romanesc, angajeaza inca 100 de specialisti IT.

Grupul american AT&T a ajuns la un acord definitiv pentru preluarea Time Warner, tranzactie evaluata la 85,4 miliarde dolari. Conglomeratul media Time Warner a intrat, din 2009, in actionariatul Central European Media Enterprises (CME) care detine, in Romania, grupul Pro din care fac parte Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema si Sport.ro. 

Twitter inchide Vine, reteaua sociala de video-sharing.Proprietarii retelei sociale au anuntat ca vor renunta la aplicatie iar pentru moment vor pastra doar site-ul. Totusi, din moment ce nu se mai pot crea clipuri noi, cel mai probabil acest lucru inseamna ca Vine este un capitol incheiat. 

Un nou start-up global - UrbanizeHub (UHub) - si-a facut aparitia in peisajul online, platforma reprezentand un agregator de idei, opinii, proiecte si stiri despre orase inteligente si dezvoltarea urbana sustenabila. 

Recent, Elon Musk a anuntat ca masinile Tesla cu pilot automat nu vor mai lasa soferii sa foloseasca masina pentru Ubersau Lyft. In schimb, soferii vor putea inchiria masinile prin propria retea Tesla pentru ridesharing. 

Alphabet, compania mama a Google, a inregistrat venituri si profit peste asteptarile analistilor in trimestrul al treilea, datorita veniturilor din publicitate. Profitul net a urcat cu 27%, la 5,06 miliarde de dolari, sustinut de publicitatea pe dispozitive mobile si site-ul YouTube, iar veniturile au crescut cu 20%. 

Producatorii de ceasuri inteligente isi schimba modul de gandire cu privire la ceasurile pe care le lanseaza pe piata. Niciunul dintre brandurile pentru care Fossil produce ceasuri nu a scos pe piata anul acesta un smartwatch in adevaratul sens al cuvantului. In schimb, productia s-a mutat pe ideea de ceas normal cu functii smart ascunse sub cadran.  

RCS & RDS S.A. si Cable Communications Systems N.V. refinanteaza business-ul.Compania romaneasca impreuna cu societatea mama (Cable Communications Systems N.V.) au emis obligatiuni in valoare de 350 de milioane de euro, cu scadenta in 2023 si o dobanda anuala de 5%. 


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
72
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri