RA

20 de afaceri selectate in Made in Social, program local de dezvoltare a afacerilor sociale

Imagine principala
20 de afaceri selectate in Made in Social, program local de dezvoltare a afacerilor sociale
Made in Social, program aflat la prima editie, isi propune sa creasca
veniturile afacerilor sociale prin incheierea unor contracte
social-to-business (S2B) cu o serie de companii. 20 de afaceri sociale au fost
selectate in acest program, iar acestea au participat de-a lungul lunii
septembrie la o serie de workshop-uri privind maximizarea profiturilor,
strategii de vanzari, branding sau marketing. Iata cele care sunt aceste
afaceri.

Prin intermediul Allberry firmele au alternative în a opta pentru o cauză cu care se identifică (dizabilități fizice și psihice, HIV, prevenire trafic de persoane) și să facă alegerea preferată de cadou inedit în următoarea perioadă, alegând dintr-o gamă largă de obiecte decorative și de sezon.

Atelierul de panza produce sacose din bumbac 100%, care pot fi imprimate si personalizate ca materiale promotionale pentru catre companii. Acestea sunt lucrate intr-un atelier social in care 30% din angajati sunt persoane cu dizabilitati, respectand principiile dezvoltarii durabile.

Atelierul Upside Down recupereaza bannerele inainte de a deveni deseuri si le transforma in accesorii practice, unice, confectionate conform nevoilor companiilor.

Asociatia Centrul de Inovare, Marketing si Business este o Structura de Economie Sociala infiintata cu scopul de a oferi servicii de ultima generatie pentru promovarea afacerilor sociale si tipice.

Asociatia Ivan Patzaichin- Mila 23 creeaza pachete de ecoturism pentru companiile care vor sa ofere publicului lor o experienta activa, in mijlocul naturii. Activitatile sunt autentice si implica localnicii.

Asociatia Lemniko vine in ajutorul celor care vor sa ofere un dar special angajatilor si  colaboratorilor, un dar care sa aduca bucurie in caminul familial si, in acelasi timp, sa reprezinte si sa asigure imaginea companiei dincolo de interactiunile obisnuite.

Asociatia Phoenix Speranta ofera produse precum: cadouri corporate (sapun natural, lumanari, obiecte din lemn pictate), echipamente de protectie si alte accesorii textile, mobilier, venind totodata in sprijinul persoanelor cu dizabilitati.

Brutaria CONCORDIA livreaza zilnic produsele sale de panificatie si patiserie firmelor din Bucuresti si Ploiesti - de la corporatii la firme de catering, berarii, restaurante si gradinite, atat pentru evenimente interne, cat si prin abonamente oferite prin programe de CSR. Brutaria contribuie la cresterea sanselor de integrare profesionala a tinerilor proveniti din medii dezavantajate.

Brutaria MamaPan produce paine cu maia si produse de patiserie artizanala sanatoase si delicioase. MamaPan este o afacere de economie sociala, angajatele fiind mame singure, aflate in situatii dificile de viata.

Clinica Aliat ofera servicii specializate adresate companiilor, precum: interventie rezidentiala intensiva pentru persoanele consumatoare de alcool si alte substante sau servicii de evaluare si psihoterapie, dezvoltare personala, management al conflictelor in echipa pentru prevenirea unor comportamente de risc precum adictia de substante si sindromul burn out.

Eco Herbal este o intreprindere sociala ce are ca obiect de activitate productia, colectarea si procesarea plantelor medicinale si aromatice.

Fulg de nea - Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual Asociatia Fulg de Nea Asociatia ofera spalatorie de haine si covoare si curatenie la domiciliu, dedicata firmelor din Bucuresti-Ilfov. Organizatia Fulg de nea vine in intampinarea nevoilor si exigentelor clientilor, sustinand o cauza sociala, copii/tinerii cu dizabilitati prin investirea profitului.

Fundatia Ajutati Copiii Romania ofera clientilor sai servicii de spalatorie de haine, servicii de curatenie si ecologizare a spatiilor verzi, la preturi accesibile si promovand impactul social pe care acestia il creeaza, cumparand serviciile intreprinderii sociale.

Inotech ofera companiilor solutii de comunicare bazate pe principii de economie circulara prin obiecte promotionale si personalizabile, respectiv mobilier inovator.

Made in Rosia Montana ofera companiilor din toata tara oportunitatea de a achizitiona cele mai bune produse confectionate din lana pentru clientii sau angajatii lor, contribuind in acelasi timp la cresterea calitatii vietii comunitatilor defavorizate din Rosia Montana.

Mesteshukar ButiQ este o retea de mestesugari si intreprinderi de economie sociala ce a reusit revalorizarea mestesugurilor traditionale rome.

Produsele de la Sanatate Dulce sunt destinate companiilor care sunt in cautarea cadoului perfect pentru evenimentele firmei. Proiectul sprijina dezvoltarea economiei locale prin sustinerea micilor producatori locali.

Textilia este atelierul care produce si prelucreaza materiale textile, avand ca angajati persoane din categorii defavorizate, oferind o larga paleta de produse decorative si textile personalizate pentru restaurante, hoteluri, pensiuni, distribuitori.

Util Deco este un Charity Cash & Carry care ofera peste 20.000 produse, alaturi de servicii de arhivare si depozitare, productie de echipamente de protectie, tipar si turism corporate. Achizitiile de la noi se pot deconta integral de companiile care doresc sa redirectioneze taxa lunara datorata catre bugetul de stat pentru neincadrarea persoanelor cu handicap.

Wood Joy realizeaza cu ajutorul unor oameni speciali mobilier de calitate si jucarii educationale din lemn, oferind fiecarei companii care doreste sa ofere bucurie, oportunitatea de a o face responsabil, orientand sumele datorate fondului pentru persoane cu handicap catre o cauza sociala.

Pe data de 8 decembrie, in cadrul S2B Breakfast (Social-to-Business Breakfast), companiile din Romania sunt invitate sa descopere oferta de produse si servicii ale celor 20 de afaceri sociale in cadrul unui eveniment dedicat care va avea loc la Impact Hub Bucharest. Evenimentul se adreseaza in special reprezentantilor departamentelor de achizitie, logistica, HR, CSR, marketing si PR.

Cele 20 de afaceri sociale au fost selectate in urma unei jurizari realizate de profesionisti din mediul economic precum Gerd Bommer (Commercial Counselor Advantage Austria); Shajjad Rizvi (Director British Romanian Chamber of Commerce Cluj); Mona Opran (COO South-East Europe Centrade-Cheil); Ionut Bonoiu (Redactor sef Forbes Romania); Carmen Ciobanu (Program Director, Fundatia Civitas pentru Societatea Civila); Wargha Enayati (Healthcare Business Innovator, Fundatia Regina Maria); Vlad Craioveanu (CEO Impact Hub Bucharest & Impact Hub Cluj-Napoca); Herman Wierenga (Board member NRCC).

Made in Social este un program realizat cu sprijinul Fundatiei ERSTE si in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK), Sectia Comerciala a Ambasadei Austriei Advantage Austria si Camera de Comert si Industrie Romania ¬ Olanda si Centrade  Cheil Romania.
Parallax

Vizualizari
3593
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri