Marius Vasilescu

#Newspresso: Lege pentru ridesharing in RO, Twitter ar putea ajunge la Youtube, adio Blackberry phone!

Imagine principala
#Newspresso: Lege pentru ridesharing in RO, Twitter ar putea ajunge la Youtube, adio Blackberry phone!
Saptamana aceasta vorbim din nou despre ride-sharing. Parlamentarii din Romania promit ca vor legifera ridesharing-ul, in tip ce in Google a inceput in San Francisco testarea propriei versiuni a platformei prin intermediul Waze. Vorbim si despre doua posibile tranzactii interesante: YouTube vrea sa cumpere Twitter, iar Spotify este in discutii avansate cu SoundCloud.  

Serviciul online de ridesharing din Romania va fi legiferat. Serviciul online de ridesharing, prin care proprietarul unei masini care pleaca din localitate intra in prealabil in legatura cu o alta persoana si se inteleg sa calatoreasca impreuna in aceeasi directie, impartind costul de transport, va fi legiferat de Parlament. 

Si Google intra pe piata plat formelor de ride-sharing prin Waze Rider. Serviciul este deja functional in San Francisco, insa spre deosebire de Lyft si Uber, pretul oferit de Google per kilometru este unul modic. Google nu urmareste sa obtina profit, ci mai degraba sa ajute utilizatorii sa calatoreasca impreuna.

Facebook, Amazon, Google, IBM si Microsoft fac un parteneriat istoric.Partneneriat dintre cele mai puternice companii din lume are drept scop cercetarea in domeniul inteligentie artificiale. Deocamdata finantarea este asigurata de membri initiali ai grupului, insa pe viitor se asteapta alaturarea altor membri la initiativa.

BlackBerry renunta la productia de telefoane.Dupa ce a cochetat cu falimentul, Blackberry a decis sa se lase de fabricat telefoane. Dezvoltarea si productia vor fi externalizate deoarece compania este din nou pe pierdere.  

Apar zvonuri cu privire la preluarea Twitter de catre YouTube.O astfel de tranzactie ar aduce beneficii pentru ambele platforme. Twitter ar putea ajuta sectiunea de conversatii de pe YouTube ,care este recunoscuta drept fiind dezastruasa, in timp ce YouTube ar putea ajuta Twitter la capitolul de monetizare.  

Elon Musk a anuntat planurile prin care spera ca SpaceX sa colonizeze Marte.Planul porneste de la ideea de a reutiliza toate modulele rachetei pentru a minimiza costurile. Racheta ar trebui sa fie alimentata atat in afara atmosferei, cat si pe Marte, pentru a putea reveni inapoi pe pamant.  

Beyonce investeste intr-un startup din domeniul tehnologiei.Prin acesta investitie, artista se alatura altor vedete precum Ashton Kutcher, Snoop Dogg sau Justin Bieber. Beyonce a investit 150.000 $ In Sidestep, o aplicatie care usureaza achizitiile de articole destinate spectacolelor (tricouri, postere etc.).

eMAG a trecut magazinul polonez Agito la brandul propriu.In ianuarie 2015, grupul sud-african Naspers a decis sa extinda platforma de vanzari a retailerului eMAG.ro in Polonia, prin preluarea integrala de catre Dante International a companiei Agito, un important jucator local pe segmentul retailului online. Astfel, eMAG opereaza acum sub brand propriu in Romania, Bulgaria, Ungaria si Polonia.

Melinda Gates incearca sa atraga mai multe femei in domeniul tehnologiei.Melinda, care alaturi de Bill Gates, face parte din cea mai mare fundatie filantropica din lume, doreste implicarea mai multor femei in job-uri legate de tehnologie. Studiile arata ca din 1984 si pana acum, aportul femeilor in informatica a scazut de la 37 la 18%.  

Spotify este in discutii avansate pentru preluarea SoundCloud.Nici una dintre companii nu o duce prea bine din punct de vedere financiar, insa prin unirea bazei de date a utilizatorilor ambele ar putea avea de profitat. 

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri