Raluca Abrihan

Programul de accelerare hub:raum cauta startup-uri din Romania. Ce domenii sunt de interes

Imagine principala
Programul de accelerare hub:raum cauta startup-uri din Romania. Ce domenii sunt de interes
Programul de accelerare hub:raum Cracovia cauta proiecte in faza incipienta din domenii precum: Smart City, logistica si transport. Startup-urile locale cu proiecte din ariile IoT, big data, cloud, securitate pe mobil, e-sanatate sunt, de asemenea, vizate. Primele instalniri cu startup-urile au loc la Cluj, pe 27 septembrie si Bucuresti, pe 30 septembrie.

Initiativa este parte dintr-un nou program derulat de hub:raum numit WARP Sprints. Acest nou concept de accelerator inteligent, modern si eficient este bazat pe experienta acumulata de-a lungul celor cinci editii ale programului de accelerare WARP si ale celor doua editii ale programului "Challenge Up!". Sesiunile WARP Sprints au in vedere o mai buna cooperare intre corporatii si start-up-urile implicate, cu mult inainte de inceperea programelor de accelerare in sine; trei verticale selectionate in fiecare trimestru; un proces mai rapid de oferire de feedback punctual pentru start-up-uri. Verticalele alese pentru ultimele luni ale acestui an sunt: Smart City, Logistica si Transport.

Cosmin Ochisor, Investment Manager la hub:raum, se va intalni cu start-up-urile locale in Cluj, pe 27 septembrie (detalii aici), respectiv in Bucuresti, pe 30 septembrie, unde ii va avea ca invitati pe cei de la Device Hub (mai multe informatii aici). La Cluj, este invitat si CTF365, un start-up local, care poate sa impartaseasca din experienta sa legata de participarea la programul de accelerare WARP.

De-a lungul celor cinci editii ale WARP, peste 3.000 de start-up-uri au fost evaluate si 58 de echipe din 18 tari au fost invitate sa fie parte din program. Dintre acestea, 10 echipe selectate au fost din Romania. De exemplu, TypingDNA, care furnizeaza o solutie de securitate online bazata pe felul in care oamenii tasteaza, este unul dintre cele patru proiecte selectate de catre Deutsche Telekom pentru cea de-a doua faza a programului de accelerare WARP care a avut loc in primavara acestui an. Mai mult, in 2015, start-up-ul romanesc DeviceHub.net, care furnizeaza servicii de cloud pentru comunicarea Internet of Things, a primit 80.000 de Euro de la hub:raum Cracovia pentru a-si dezvolta proiectul, suport din partea mentorilor hub:raum, precum si acces la cele 150 de milioane de clienti ai Deutsche Telekom din intreaga Europa. DeviceHub a fost selectat castigator la a treia editie a WARP turbo accelerator in decembrie 2014, fiind al doilea start-up care a primit finantare de la hub:raum, dupa OmniPaste, in 2014.

hub:raum ofera mentorat, know-how, spatiu de lucru, acces direct la factorii de decizie de la Deutsche Telekom si la peste 150 milioane de clienti, cu beneficii pe care startup-urile le primesc pe loc:

  • pre-selectie la WARP Sprints
  • oferte din partea partenerilor hub:raum (de exemplu 5.000 USD pentru Amazon Web Services)
  • mentorat si know-how
  • acces gratuit la spatiile de lucru din Cracovia/Berlin/Tel-Aviv
  • oportunitatea de a participa la diverse programe de accelerare si acces la investitii (pana la 300.000 de Euro).
Parallax

Vizualizari
68
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri