L.Pirvu

Impozit forfetar. Legea retrimisa va intra la dezbateri, prioritar, in septembrie. Forfetarul ar putea deveni optional pentru micile afaceri

Imagine principala
Impozit forfetar. Legea retrimisa va intra la dezbateri, prioritar, in septembrie. Forfetarul ar putea deveni optional pentru micile afaceri
Senatorii vor dezbate din nou legea impozitului forfetar la inceputul
lunii septembrie. Presedintele comisiei Buget finante din Senat, Viorel
Arcas a declarat, pentru Startupcafe.ro, ca initiativa legislativa este
prioritara in viitoarea sesiune parlamentara si ca exista sanse foarte
mari sa fie adoptata pana la sfarsitul lunii septembrie. Seful comisiei
spune ca exista varianta ca impozitul forfetar sa ramana
optional pentru mici antreprenori.

"Adoptarea unui nou proiect de lege privind impozitarea este o prioritate a Parlamentului. S-a stabilit, dupa finalizarea Codului Fiscal, ca impozitarea sa fie reglementata printr-un proiect de lege in Parlament. Cred ca la inceputul lunii septembrie vom elabora raportul in comisie si vrem sa trimitem apoi textul amendat la Camera Deputatilor. Estimez ca exista sanse ca legea sa fie adoptata de Parlament in septembrie ", afirma presedintele Comisiei Buget-Finante.

Senatorul sustine ca modificarea legii, in forma trimisa la promulgare, a fost agreata si de catre reprezentantii patronatelor si sindicatelor, care au fost consultati in acest sens. In opinia lui Viorel Arcas, modificarile operate in Parlament vin in sprijinul turismului romanesc. Arcas mai spune ca ideea impozitarii diferentiate a aparut in timpul dezbateriilor la comisii si ca in Parlament, parerile sunt impartite.

"Acum doi ani cand s-a discutat legea au fost nemultumiri ca exista un plafon care ii avantaja pe micii antreprenori, era un plafon numai de 500.000 de lei, la cifra de afaceri. Dupa ce am ridicat plafonul au intervenit alti nemultumiti care au spus ca ii dezavantajam pe cei mici. Vom vedea ce va iesi din dezbaterile de la comisie. Am discutat cu patronatele si isi doresc aceasta impozitare. In cel mai rau caz, putem lasa, optional, pentru microintreprinderi, actuala prevedere din Codul Fiscal. Daca micii antreprenori vor dori forfetarul, exista si varianta alternativa de impozit forfetar. Vom vedea ce se va intampla in dezbateri, ce amendamente vor fi aprobate", a mai spus presedintele Comisiei Buget Finante.

Legea impozitului forfetar care ar urma sa modifice, din 2017, modul de impozitare pentru baruri, restaurante, hoteluri si pensiuni a fost retrimisa saptamana trecuta de catre presedintele Klaus Iohannis spre reexaminare, in Parlament. Presedintele atrage atentia ca modificarile aduse de parlamentari, in lege, favorizeaza proprietarii marilor hoteluri si restaurante  si loveste in micii antreprenori. Un punct de vedere similar a fost exprimat si de unul dintre oficialii Ministerului de finante, secretarul de stat Gabriel Biris.

Citeste si:
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri