Marius Vasilescu

#Newspresso: Planurile BMW pentru viitoarea masina autonoma, Facebook face schimbari

Imagine principala
#Newspresso: Planurile BMW pentru viitoarea masina autonoma, Facebook face schimbari
Saptamana aceasta vorbim despre un startup din Cluj care vrea sa aplice modelul Airbnb pentru inchirierea masinilor, dar aflam si mai multe detalii despre planurile BMW pentru viitoarea masina autonoma. In acelasi timp, se intampla lucruri importante si in domeniul retelelor sociale: Facebook schimba din nou algoritmul de afisare al postarilor.

Oportunitatile pe care Silicon Valley le rateaza. Startupurile din Silicon Valley concureaza in zona imbunatatirilor minore ale vietii, in loc sa adreseze probleme mari ale umanitatii. In ultimul timp, cei mai mari inovatori in domeniul digital vin din tari in curs de dezvoltare.

O companie de software din Cluj isi propune sa lanseze un fel de Airbnb pentru masini. Car Troopers isi propune sa valorifice masinile persoanale ale romanilor. Sistemul se adreseaza celor care au masini pe care stau mai mult parcate pentru ca in majoritatea timpului nu le folosesc.

Facebook schimba din nou algoritmul de afisare al postarilor. De aceasta data, algoritmul pe care se bazeaza News Feed va afisa prioritar postari despre prieteni si familie, in detrimentul celor postate de diverse publicatii online. Aceasta este cea dea doua schimbare de algoritm anuntata de Facebook, dupa cea din aprilie 2015, cand continutul video a primit atunci prioritate.

Amazon va vinde telefoane mai ieftine celor care vor accepta reclame. Astfel, telefoane precum Motorola Moto G devin foarte acceptabile ca pret, daca utilizatorii sunt de acord sa permita afisarea reclamelor pe lock-screen. Aceasta strategie este similara cu cea folosita pentru a afisa reclame pe ecranul Kindle.

O serie de interviuri cu oameni de online din Romania. Pink Crayon este o initiativa prin care diversi profesionisti din mediul online romanesc vorbesc despre provocarile pe care le-au intalnit in drumul lor. Discutiile reunesc oameni de media, marketing si tehnologie.

Apar zvonuri despre achizitia Tidal de catre Apple. Se pare ca Apple nu se multumeste doar cu achizitia Beats de la Dr. Dre. Exista zvonuri care spun ca Apple ar negocia si cu Jay Z, pentru preluarea Tidal. Aceste zvonuri vin pe fondul unor neintelegeri recente dintre Apple si Spotify.

Dell renunta la seria de tablete Venue. Dell a intrerupt productia dispozitivelor cu sistem Android, iar eliminarea seriei Venue reprezinta ultimul pas in aceasta directie. Un purtator de cuvant de la Dell sustine ca piata tabletelor este saturata si ca acum toata atentia s-a mutat pe dispozitivele 2in1. Piata tabletelor este de mult timp in scadere, iar lansarile de produse noi sunt din ce in ce mai rare.

Un student britanic a creat un chatbot care contesteaza amenzile de parcare. Chatbot-ul ii pune utilizatorului cateva intrebari pe baza carora intocmeste apoi o plangere catre politie. Studentul spune ca pana acum au fost contestate in jur de 160.000 de amenzi de circulatie, iar ca 60% dintre acestea au fost anulate.

Un startup care incurajeaza divulgarea informatiilor personale strange 6.1 milioane de dolari. Digi.me ofera utilizatorilor beneficii cum ar fi acces la diverse servicii online, in schimbul informatiilor personale. Startup-ul planuieste sa integreze inclusiv dispozitive smart portabile pentru a putea include si date despre sanatatea utilizatorilor.

BMW ofera mai multe detalii despre viitorul model autonom.
Producatorul bavarez anunta ca masina complet autonoma va intra in productie de serie pana in 2021. Planul include un parteneriat cu Intel, pentru puterea de procesare, si cu Mobileye, un producator israelian, pentru senzori si sisteme de asistenta.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
18
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri