Raluca Abrihan

Peste 24 miliarde de euro - valoarea exiturilor facute de startup-urile europene din tehnologie in prima parte a acestui an

Imagine principala
Peste 24 miliarde de euro - valoarea exiturilor facute de startup-urile europene din tehnologie in prima parte a acestui an
​In primul trimestru al acestui an au avut loc  peste 179 de exituri ale startup-urilor europene si israeliene, valoarea totala a acestora ajungand la 24 de miliarde de euro, cu 18% mai mica decat valoarea exiturilor din trimestrul anterior si cu 14% mai mica decat in acceasi perioada de anul trecut, in ciuda faptului ca numarul tranzactiilor a fost in crestere, scrie Tech.eu.

Domeniile care au iregistrat cele mai valoroase tranzactii sunt: hardware, jocurile video, infrastructura si telecomunicatii. Tarile cu cel mai mare numar de exituri au fost: Israel, Suedia, si Marea Britanie.

Cele mai active fonduri de investitii (de tip venture capital), care au vandut cele mai multe startup-uri si au avut cele mai mari incasari sunt: Seedcamp, RocketInternet, Index Ventures. Iar startup-urile care le-au adus cei mai multi bani sunt: Ravello Systems (servicii softare in cloud), care a fost vandut catre Oracle pentru 454 de milioane de euro, LeoVegas (casino online) –  380 de milioane de euro (listare la bursa) si Leaba Semiconductor, vandut catre Cisco intr-o tranzactie de 345 de milioane de euro.


Sursa grafic: Tech.eu

In 2015, au avut loc 600 de exituri din startup-urile din IT, valoarea totala a acestor tranzactii ajungand la peste 136 de miliarde de euro.

De asemenea, in primul trimestru al acestui an startup-urile din Europa si Israel au primit, in total, investitii de 4,4 miliarde de euro, prin 769 de runde de finantare, la finalul primului trimestru din acest an. Cea mai mare finantare pe plan european a fost obtinuta de startup-ul Spotify (serviciu digital de muzica), in valoare de 1 miliard de euro, potrivit Tech.eu.

Valoarea totala a finantarilor obtinute de startup-urile europene (plus cele din Israel) a crescut cu 31% in primul trimestru al acestui an, fata de trimestrul patru al anului trecut si cu 46% fata de aceeasi perioada a anuluit trecut. Insa, cresterea se datoreaza in special finantarii prin emiterea de obligatiuni obtinuta de Spotify, fara de care nivelul finantarilor startup-urilor europene in acest prim trimestru din 2016 s-ar fi mentinut la acelasi nivel cu cel din ultimul trimestru din 2015.

Sursa grafic: Tech.eu
Parallax

Vizualizari
50
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri