Raluca Abrihan

Startup-urile chineze de închirieri biciclete primesc investiţii record pentru a se extinde la nivel global

Imagine principala
ofo bike sharing

La scurt timp după ce Mobike a primit o finanţare de 600 milioane de dolari pentru a intra pe piata din Marea Britanie, competitorul direct al firmei, startup-ul chinez de bike sharing Ofo a primit o investiţie de 700 milioane de doalari pentru a se extinde la nivel global. Printre investitori se numară şi grupul Alibaba.

 

Startup-ul de închirieri biciclete Ofo a primit o nouă rundă de finanţare de 700 milioane de dolari din partea unui grup de investitori care include: Alibaba Group, Hony Capital şi CITIC Private Equity.

Startup-ul a fost evaluat în primăvara acestui an la o valoare de 2 miliarde de dolari, potrivit CEO-ului companiei, Dai Wei, citat de CNBC. Ofo a mai reuşit în trecut să obţină finanţări în total de 650 de milioane de dolari.

Companiile de închirieri biciclete cu soluţii inteligente (smart bike sharing) chineze par a fi o importantă miză pentru mulţi investitori, în condiţiile în care, luna trecută, un alt startup chinez din aceast domeniu, Mobike, a primit o investitie de 600 de milioane de dolari pentru a se extinde pe piaţa europeana. Odata cu această finanţare, compania care functionează în 100 de oraşe din China, ajungea la un total de 900 de milioane de dolari obtinuşi din finanţări.

Până la finele anului Ofo estimează că va livra 20 de milioane de biciclete care vor intra în sistem de inchiriere şi îşi va extinde serviciile în peste 200 de oraşe din peste 20 de ţări. În prezent, compania are 6,5 milioane de biciclete în 150 de orase.

Pentru a folosi acest gen de serviciu utilizatorii îsi instalează aplicaţia în telefonul mobil, scanază codul QR de pe bicicletele companiei, ce le permite deblocarea acestora, iau bicicletă o folosesc cât au nevoie, iar plata serviciului se face direct din contul utilizatorului.

Startup-ul care a reinventat brandul românesc Pegas a anunţat, recent, că va lansa pe piaţa de la noi un serviciu similar.

Parallax

Vizualizari
657
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri