Raluca Abrihan

Fond de investiţii de 50 milioane euro pentru firme IT aflate la început de drum

Imagine principala
investitii startup IT

Fondul European de Investiţii şi un grup de investitori maghiari lansează un fond de investiţii în valoare totală de 50 de milioane de euro pentru startup-urile din tehnologie aflate în prim stadiu de dezvoltare din Europa Centrala şi de Est. Ce fel de firme se pot înscrie.

 

Fondul InnovFin Business Angels ar urma să fie lansat oficial în trimestru trei sau patru al acestui an, banii vor veni de la Fondul European de Investiţii prin programul Horizon 2020, iar managementul fondului - selectarea startup-urilor şi stabilirea rundelor de finanţare va fi făcută de grupul maghiar OXO, jucător important pe piata de fonduri de tip venture capital (cu investiţii de risc).

Se pot înscrie startup-uri aflate în prim stadiu de dezvoltare, care nu au mai obţinut finanţări imortante până acum şi care activează în domeniile eligiblie programului Horizon 2020, în special din zona de IT – cercetare, dezvoltare software şi hardware.

Fondul îşi rezervă dreptul ca în schimbul finanţării să preia o parte din acţionariatul firmelor, dar participaţia nu poate depăşi un volum de acţiuni a căror valoare să depăşească 3 milioane de euro.

OXO Group, administratorul fondului, a acceptat, până acum, în progrmele sale de accelerare, peste 40 de startup-uri şi a finanţat 20 dintre acestea. Totodată, grupul manageriază Power Angels – companie de investiţii de tip angel, care reuneşte cei mai importanţi businesse angels din Ungaria –, care a investit anul trecut în 8 startup-uri şi plănuişete noi investiţii (circa 12) în acest an, de circa 150.000 de euro, în medie, per startup.

Vezi aici un scurt ghid al aplicantului.

Parallax

Vizualizari
1880
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri