Claudiu Zamfir

Training gratuit la București și Viena, pentru antreprenori IT români

Thumbnail

Antreprenorii români cu startup-uri IT din zona tehnologiilor financiare (Fintech) pot câștiga acces la un program de training la Viena, printr-un concurs organizat la București de către o bancă.

Elevator Lab Bootcamp este un program educațional ce se adresează persoanelor ori echipelor care au o idee de startup fintech pe care vor să o transforme într-un business, au anunțat, luni, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Programul, organziat de Raiffeisen Bank România, constă în două sesiuni intensive de training la TechHub Bucharest, în care participanții vor învăța de la antreprenori cu experiență cum să construiască un startup de la zero, cum pot să transforme ideea lor într-un produs minim viabil (MVP) și care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta.

Trainingurile și evenimentele din cadrul programului se vor desfășura seara și în weekend.

Aplicațiile pentru Elevator Lab Bootcamp sunt deschise AICI , în perioada 8 aprilie - 6 mai 2019.

Cine se poate înscrie la Elevator Lab Bootcamp?

Aplicanții trebuie:

  • să fi lucrat cel puțin 6 luni în servicii financiare, bănci, asigurări sau piețe de capital și
  • să aibă o idee de produs care se poate aplica în următoarele categorii: “retail banking”, “corporate banking”, “piețe de capital” sau “alte soluții tech destinate băncilor”.  

Se poate aplica atât individual, cât și în echipă, caz în care cel puțin unul dintre membrii echipei trebuie să aibă experiență prealabilă în industrie.

Toate ideile înscrise în Elevator Lab Bootcamp vor trece printr-o selecție, iar finaliștii vor intra în cele două sesiuni intensive de training din weekendurile 17-19 mai, respectiv 7-9 iunie.

În timpul workshop-urilor și întâlnirilor, participanții vor dezvolta conexiuni relevante atât în comunitatea locală, cât și în industria fintech regională și vor învăța mai multe despre:

  • Cum să dezvolte un startup, de la Mircea Căpățînă (Co-Fondator SmartBill), Oliver Auerbach (Co-Fondator, GloriaFood), Daniel Nicolescu (Managing Partner & Co-Founder at SymphoPay) și Cristian Munteanu (Managing Partner at Early Game Ventures);
  • Etapele de dezvoltare ale unui startup și formarea unei echipe aflate la început de drum, de la Shane Freeman (Fondator, okapihq.com);
  • Validarea ideilor și definirea profilului de utilizator de la Mircea Vădan (Managing Partner, Activize);
  • Aspecte legale pe care trebuie să le ia în considerare, de la Tudor Stanciu (Co-Fondator Digital2Law și avocat independent);
  • Cum să identifice canalele de achiziție și să câștige primii utilizatori și clienți de la George Dita (Fondator WiseUp);
  •  Business development pentru startup-uri de la Mihai Anghel (Co-Fondator GloriaFood);
  • Cum să își prezinte produsul și să îl vândă investitorilor și potențialilor clienți de la Ciprian Borodescu (Co-Fondator, MorphL), Mircea Vadan (Managing Partner, Activize)

Elevator Lab Bootcamp se va încheia pe 12 iunie 2019, cu Demo Night, un eveniment in cadrul caruia finalistii isi vor prezenta ideile si modul in care au evoluat acestea, in fata unui juriu.

Câștigătorii programului vor beneficia de un training de 2 săptămâni în Viena, cu toate costurile incluse, în cadrul Summer Innovation School.

Parallax

Vizualizari
660
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri